TRANSPARÈNCIA I PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Set iniciatives de Gavà reconegudes com a bones pràctiques en l'àmbit local

La web de pressupostos transparents, el pla de mobilitat sostenible d'estiu o la iniciativa 'Murs lliures', entre les incorporades al Banc de Bones Pràctiques

gav1

gav1

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Set iniciatives de Gavà dedicades a fomentar la transparència, la participació ciutadana, la sostenibilitat i la cultura han sigut incorporades com a bones pràctiques al Banc de Bones Pràctiques, que promou la millora i la innovació en els governs locals.

La iniciativa, impulsada per la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer ha reconegut la promoció de la transparència i la participació ciutadana d’aquests projectes, entre els quals s’inclouen la web de pressupostos transparents, el procés participatiu Made in Gavà i les Cèl·lules d’Innovació.

També han sigut reconegudes altres iniciatives per la seva aposta per la sostenibilitat, com el pla de mobilitat de la platja o d’altres per fomentar la creativitat artística, com el concurs d’escriptura dramàtica Paraules en Escena.

Aquest espai, que recull i difon bones pràctiques sobre polítiques locals d’interès per als municipis catalans, ha incorporat, a més, dues experiències del municipi com a ‘pràctiques significatives’: la web del pla d’actuació municipal i els murals lliures per a grafitis.

Reconeixement a la transparència

La web de pressupostos transparents ha sigut reconeguda com a bona pràctica per la seva promoció de la transparència. Aquesta eina informàtica permet saber la distribució del pressupost municipal de forma interactiva i pedagògica.

Com a element innovador, la FMC i la Fundació Carles Pi i Sunyer han destacat la incorporació de dades que s’obtenen de forma automàtica des del portal Open Data, de manera que la seva càrrega és automàtica i fiable.

La mateixa distinció ha rebut el programa Made in Gavà una estratègia de promoció econòmica de la ciutat que es tradueix en compromisos i accions en què empreses i Ajuntament treballen de manera conjunta per millorar les condicions empresarials de Gavà i la seva posició com a municipi atractiu per a les empreses.

També s’ha sumat com a bona pràctica el projecte Cèl·lules d’Innovació, que té com a objectiu millorar la relació entre l’Ajuntament i la ciutadania a través de dinàmiques de treball i espais d’atenció a la ciutadania, valent-se de la participació i col·laboració interna entre treballadors municipals.

Mobilitat sostenible i foment de la cultura

També han rebut un reconeixement les mesures implantades pel consistori per afavorir la mobilitat sostenible a l’estiu, per combinar el caràcter lúdic de la platja amb la preservació de l’entorn urbà de la zona de Gavà Mar.

Així mateix, s’ha distingit com a bona pràctica el concurs d’escriptura dramàtica Paraules en Escena,un projecte basat en la col·laboració entre els diferents agents educatius i culturals de la ciutat, que té com a premi l’escenificació de les obres guanyadores per les companyies de teatre amateur de la ciutat.

D’altra banda, altres mesures han rebut el reconeixement de ‘pràctiques significatives’, un distintiu que premia experiències que, tot i que no són innovadores, estan ben valorades pels organitzadors.

En l’àmbit de transparència, s’ha reconegut la tasca de la pàgina web de seguiment del pla d’actuació municipal (PAM), que permet a la ciutadania mesurar el desenvolupament i l’execució de les actuacions vinculades al PAM.

Notícies relacionades

A més, en l’àmbit de Joventut s’ha reconegut el projecte ‘Murs lliures. Espais per a grafitis autogestionats per a joves’,que consisteix en la ubicació d’un conjunt de murs de formigó a la ciutat per fomentar l’expressió artística als carrers a càrrec dels joves.

Més notícies de Gavà en l’edició local d’ EL PERIÓDICO DE CATALUNYA