SEGURETAT CIUTADANA

Descendeixen un 6% els actes delictius comesos a Gavà

Destaquen la reducció dels delictes contra el patrimoni i els robatoris, mentre que augmenten les comeses contra la seguretat viària i les persones

junta-2

junta-2

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els últims dotze mesos els actes delictius s’han reduït a Gavà fins a un 6%. Així ho va confirmar el consistori en la Junta Local de Seguretat celebrada dimecres passat, en la qual es va reunir amb les forces de seguretat del municipi per fer balanç i establir les pròximes línies d’actuació prioritària.

La Junta va destacar especialment el descens dels delictes de robatori i furt, així com la notable millora quant alsdelictes en contra del patrimoni, que també han descendit un 6,8%.

Per tipologies penals, els delictes que han experimentat una reducció més gran han estat aquells comesos contra la salut pública. No ha estat així en els delictes contra les persones i contra la seguretat viària, que han ascendit lleugerament.

Una altra dada positiva ha estat la disminució dels robatoris amb força, que s’han reduït un 6,2%. Per tipologies, la Junta ha destacat la minoració dels comesos en domicilis i establiments, al contrari que els robatoris a interiors de vehicles i a empreses, que han incrementat.

En línies generals, els últims dotze mesos s’han produït un total de 2.346 delictes, pels 2.495 comesos en el mateix període de l’any anterior. Una dada que valora positivamentl’alcaldessa, Raquel Sánchez, que ha assenyalat que “les dades reafirmen la bona col·laboració entre la Policia Municipal, els Mossos d’Esquadra i altres cossos de seguretat”que operen al municipi.  

Durant la reunió, es va parlar també de les problemàtiques que es detecten i en les quals es continuarà fent incidència, com les ocupacions delinqüencials i les plantacions de marihuana. En relació a aquest, l’alcaldessa afirma que “s’han detectat pisos on es produeix aquest tipus d’ocupació i s’hi reforçarà el control i la vigilànciaper aconseguir eliminar aquesta pràctica delictiva.”

Actuacions municipals

Així mateix, la Junta Local de Seguretat va aportar dades referents als serveis realitzats per la Policia Municipal de Gavà, que durant els últims dotze mesos ha gestionat més de 5.700 trucades, que han derivat en més de 2.600 actuacions policials.

Per la seva part, la intervenció administrativa del cos local de policia –activitats administratives gestionades per la Policia Municipal–, ha baixat un 3% respecte al mateix període de l’any anterior. 

També es van donar durant la reunió dades referents al’APP de Seguretat Ciutadana de Gavà, que ha gestionat un total de 1.388 incidències, un nivell similar al període anterior.

Una altra de les tasques de les forces de seguretat municipals és l’organització de sessions formatives, ofertes per la Unitat d’Intervenció Socioeducativa i de les quals s’han beneficiat 8.000 persones.

Deures pendents

Quant a les tasques pendents, l’alcaldessa ha donat indicacions a la Policia Municipal perquè s’intensifiquin les intervencions sobre el trànsit, tant en controls de velocitat, alcoholèmia i ús del mòbil, com en seguretat passiva.

D’aquesta manera, Raquel Sánchez vol lluitar contra un dels delictes més comesos a la ciutat, amb l’objectiu de reduir la sinistralitat i augmentar els índexs de seguretat.

L’alcaldessa ha valorat la situació de seguretat general de la ciutat de manera positiva, però ha destacat la necessitat “de continuar treballant per resoldre els temes associats a la convivència i a l’ús de l’espai públic”.

Notícies relacionades

Per a això, ha instat municipals i Mossos a“reforçar les tasques de proximitatfent un treball de mediació per millorar la convivència i incrementar el grau de confortabilitat de la ciutadania.”

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA