"JUSTÍCIA PATRIARCAL"

Atac d'Arran contra els jutjats de Gavà

L'organització independentista ha difós imatges trencant els vidres d'accés i pintant la façana

Els atacs volen denunciar la "justícia patriarcal" arran de la sentència de 'La manada'

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Arran, l'organització juvenil de l'esquerra independentista, va atacar de matinada els jutjats de Gavà amb l'objectiu de denunciar la "justícia patriarcal", en referència a la sentència judicial del conegut cas de 'La manada'La manada'.

En un vídeo difós per l'organitzacióal seu compte de Twitter, i compartit pel mateix Twitter del nucli Gavà-Arran, es veuen tres encaputxats trencant a martellades els vidres de l'accés principal a l'edifici i realitzant pintades a la façana.

S'hi poden llegir frases com «Això és una guerra», «Que tremolin» o «Contra la justícia patriarcal, ens defensem juntes». Aquesta última protagonitzava també el tuit en el qual van compartir el vídeo, en què van afegir «Nosaltres som ‘La manada'».

Els actes vandàlics es van repetir als jutjats de Sabadell i Granollers i no van ser les úniques accions empreses per Arran, que a més va penjar de diversos ponts cinc ninots que simulaven els cinc condemnats pel cas.

Arran, nascuda el 2012 amb l'objectiu d'organitzar i mobilitzar les joventuts independentistes des dels pilars de la independència, el socialisme i el feminisme, utilitza habitualment aquest modus operandi per defensar les seves causes, com va fer contra la seu de ‘Crónica Global' el mes de gener passat.

Contra la sentència de 'La manada'

Els actes comesos per Arran a Gavà tenien com a objectiu denunciar el que, segons ha assegurat l'organització en un comunicat, és un nou cas de «justícia patriarcal»,en què «la justícia ha mostrat de nou el seu masclisme, amb una sentència» que no reconeix que les dones són les úniques propietàries del seu cos».

«Només sí és sí. No podem entendre la sentència ni la situació en la qual es produeix l'agressió al marge d'un sistema patriarcal en el qual els homes fan ús dels seus privilegis per sotmetre'ns», aferma el comunicat. L'organització independentista afegeix que avui assenyalen el poder judicial, però que aquest és«només una pota més d'un sistema que diàriament ens declara la guerra».

Amb aquestes accions, apunten que han volgut fer visible el seu rebuig al sistema judicial. "Només ens tenim a nosaltres per defensar-nos, només mitjançant l'autodefensa col·lectiva podrem aconseguir vides dignes. Fem-ho juntes. ‘La manada' som nosaltres i farem que la por canviï de costat», conclouen.

Notícies relacionades

Per la seva part,l'Associació de Fiscals i la Secció Territorial de Catalunya del'Associació Professional de la Magistratura (APM) han denunciat els fets a la mateixa xarxa social amb un missatge de suport als magistrats: «Jutjats de Gavà aquest matí. Intolerable, no esteu sols. Estem amb vosaltres»,mostrava el tuit.

Més notícies de Gavà a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA