Concurs ball

Young G, campió del món de hip-hop

El jove ballarí de Gavà, Mauro Rodríguez, ha sigut el primer espanyol a guanyar el prestigiós concurs Nothing 2 Looz

 Mauro Rodríguez, més conegut com a Young G. 

 Mauro Rodríguez, més conegut com a Young G.  / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mauro Rodríguez, un jove de Gavà de 19 anys que tothom coneix amb el sobrenom de Young G, s'ha convertit en el primer espanyol a guanyar el prestigiós concurs internacional de hip-hop Nothing 2 Looz, que una vegada a l'any se celebra a Colomiers, molt a prop de la ciutat francesa de Tolosa.

Aquest jove gavanenc és especialista en popping, ball urbà creat a Fresno (Califòrnia) la dècada de 1970. Aquesta modalitat de hip-hop es basa en la tècnica de contraure i relaxar els músculs ràpidament per causar una sotragada en el cos del ballarí, conegut com pop o hit.

Rodríguez va vèncer a la final de la setena edició d'aquest certamen formant part d'un grup de sis ballarins arribats de diferents llocs del món i creat per sorteig que es va haver d'enfrontar en batalles mitjançant coreografies improvisades a quatre conjunts més formats de la mateixa manera.

Segons ha explicat el català en declaracions a Gavà TV, la victòria del passat 7 d'abril ha sigut una sorpresa: "Aquesta experiència m'ha resultat fantàstica perquè anava a aquest esdeveniment sense cap expectativa i amb l'única idea de mostrar el meu talent i donar-me a conèixer".

Notícies relacionades

Es dona la circumstància  que l'accés a aquest concurs, un dels més famosos del món pel que fa a tots els estils o modalitats de batalla de ball, només és possible amb invitació, i la de Rodríguez, li va arribar de la mà del reconegut ballarí francès Nelson. Com ell mateix admet, "ha sigut una oportunitat gegant que no vaig deixar escapar i m'ha permès representar-me i donar-me la confiança i l'energia per seguir endavant".

Més notícies de Gavà