Fira Gastronòmica

La 65a Fira de l'Espàrrec de Gavà amplia l'oferta de tallers gastronòmics i activitats d'oci

L'espai GastroGavà comptarà amb 18 restauradors locals que treballaran amb aquest producte autòcton

Presentació de la Fira de l’Espàrrec de Gavà. 

Presentació de la Fira de l’Espàrrec de Gavà.  / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
ACN

La Fira d'Espàrrecs de Gavà ha presentat la seva 65a edició, que inclourà noves propostes com ara espectacles de carrer, tallers gastronòmics, un concert nocturn i visites guiades. L'esdeveniment, que acull la Mostra Agrícola i Comercial i l'espai de restauració local GastroGavà, comptarà amb la participació de 18 restaurants locals, que presentaran les seves creacions elaborades amb espàrrecs de Gavà i productes del Parc Agrari. La Fira se celebrarà del 27 al 29 d'abril a la plaça de Jaume Balmes de Gavà i aquest any incorporarà un espai dedicat a les flors i les plantes de la localitat.

El recinte firal de Gavà tornarà a acollir la Fira d'Espàrrecs organitzada per l'Ajuntament amb la col·laboració de la Cooperativa Agropecuària de la ciutat i del Baix Llobregat. Aquesta edició anirà acompanyada d'una redistribució de l'espai firal, així com millores en la senyalització amb l'objectiu de connectar el recinte firal amb l'eix comercial de l'Illa i la Rambla.

A més, per primera vegada, les floristeries i vivers de la ciutat compten amb un espai a la Fira on poder vendre el seu producte. "Podem dir que és una fira molt participada i participativa que permet promocionar la nostra ciutat, però també les activitats comercials i empresarials que troben un aparador important per projectar-se, no només a Gavà, sinó també molt més enllà del territori" , ha explicat l'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez.

L'espai gastronòmic de la fira, GastroGavà, que aquest any celebra la seva 5a edició amb la col·laboració de l'Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat, amplia també la zona de degustació per incloure més restaurants, tant de la localitat com del sector de Gavà Mar, i activitats relacionades amb l'àmbit gastronòmic com tallers infantils oshowcookings.

"Nosaltres sempre diem que l'espàrrec té el nom de Gavà, però l'hem de fer el nostre perquè els cuiners del Barcelona el treballen i donen més repercussió a la ciutat i el producte", va afirmar el vicepresident de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Salvador Barrio. A GastroGavà també estarà present una àmplia varietat de vins de dos bodegues de la localitat.

Notícies relacionades

Actuacions musicals i de dansa a càrrec de grups locals, visites guiades per la fira amb el "Gavà Experience" o activitats infantils a l'espai "Els Petits Agricultors'' conformaran la programació de la 65a edició de la fira.

Més notícies de Gavà