Pressupostos participatius

Els veïns de Gavà decideixen les accions de millora dels seus barris

Ciutadans, empresaris i comerciants poden intervenir en la confecció dels pressupostos municipals

Alcaldessa de Gavà en una presentació de Junts fem barri. 

Alcaldessa de Gavà en una presentació de Junts fem barri.  / PERIODICO

2
Es llegeix en minuts
El periódico

Gavà ha iniciat el procés de pressupostos participatius. L'Ajuntament ha posat en marxa la tercera edició del programa ‘Junts fem barri’. Fins al 20 d'abril, els gavanencs majors de 16 anys poden proposar les intervencions en l'espai públic que considerin més necessàries, un procés en el qual també poden participar empresaris i comerciants que tinguin el seu negoci a la ciutat, siguin residents o no.

Durant un mes, tots ells podran presentar propostes alternatives a la llista inicial elaborada per l'Ajuntament, omplint les butlletes que trobaran en una vintena d'equipaments municipals: Ajuntament, regidories de barri, biblioteques, la Casa Gran, residències de gent gran, mercats municipals i zones esportives, o bé a través de la plataforma “Gavà participa, Gavà decideix”. Serà a través d'aquests mateixos canals on es podran fer les votacions entre el 20 de maig i el 30 de juny.

Els gavanencs ara poden proposar les seves idees, les quals en el moment de la votació se sumaran a una llista inicial de 12 propostes exposades pel consistori i que s'emmarquen en el plantejament estratègic de l'acció municipal: l'agenda de la sostenibilitat. De fet, els veïns de la localitat només poden decidir de manera participativa sobre el destí 500.000 euros del pla d'inversions.

L'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha plantejat les preferències de l'executiu per a aquest any: "En aquesta convocatòria volem prioritzar projectes que tinguin a veure amb la qualitat urbana des del punt de vista de la sostenibilitat. Actuacions que suposin apostes imaginatives des de la perspectiva mediambiental i també de la inclusió, com per exemple la millora de zones infantils incorporant-hi jocs adaptats".

El procés

Una vegada tancada la fase d'aportació de propostes ciutadanes, els serveis tècnics de l'Ajuntament analitzaran la viabilitat tècnica i econòmica de cada una d'elles per incorporar-les a la llista definitiva que se sotmetrà a votació. Les actuacions proposades no han de superar els 35.000 euros, una limitació econòmica que segons el consistori permet diversificar la quantitat i la tipologia de les actuacions.

La fase de votacions tindrà lloc entre el 20 de maig i el 30 d'abril i incorpora canvis respecte a les passades edicions. Aquest any, cada persona podrà escollir 5 projectes, que puntuaran el mateix. Fins ara s'establia un sistema de vot ponderat, en què es prioritzaven les actuacions atorgant-los d'1 a 5 punts.

Notícies relacionades

Les votacions es podran fer als canals establerts en la fase de presentació de propostes. És a dir, presencialment als equipaments municipals habilitats, o digitalment a través de la plataforma ‘Gavà participa, Gavà decideix’.

Més notícies de Gavà