Estratègia educativa

Gavà actualitza el seu Projecte Educatiu de Ciutat

El nou pla aposta per activitats formatives per a les famílies i per afavorir la inserció laboral

Sessió participativa del Projecte Educatiu de Ciutat.

Sessió participativa del Projecte Educatiu de Ciutat. / Picasa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament de Gavà ha presentat l'actualització del seu Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) per als pròxims quatre anys. Un projecte que s'ha realitzat mitjançant un procés participatiu iniciat el 2016 i en el qual han participat diverses associacions educatives, entitats, col·lectius i persones a títol individual de la localitat.

Com a novetat d'aquesta actualització destaca la participació dels infants en el procés d'elaboració: "Els nens ens aporten una visió diferent de les coses que cal tenir en compte a l'hora de construir una ciutat educadora", ha destacat l'alcaldessa de la localitat, Raquel Sánchez. Qui també ha defensat aquest canvi: “Calia fer un nou PEC que s'adaptés a la nova realitat, ja que la societat i la ciutat han canviat i era necessari elaborar noves accions a desenvolupar en els pròxims quatre anys”.

Cinc eixos

El nou Projecte Educatiu de Ciutat consta de cinc eixos. En primer lloc, el consistori es compromet a millorar la qualitat de l'oferta escolar local i la percepció de l'escola pública, per exemple, evitant la cancel·lació de grups de P3, reivindicant una oferta de batxillerat artístic i potenciant els recursos. El segon objectiu és millorar la inserció laboral i la formació professional, així com fomentar l'acompanyament en la transició al món laboral. Per aconseguir això, entre altres coses, es crearà un Servei local d'Orientació Acadèmica.

En tercer lloc, es potenciaran accions que tinguin per objectiu donar les eines necessàries per afrontar els reptes de futur i evitar la segregació acadèmica, millorar l'èxit acadèmic, potenciar la comunitat educativa i dinamitzar recursos d'Inclusió. El quart eix se centra en la millora i ampliació de les activitats formatives dirigides a les famílies, com la creació d'una escola de pares i mares o la recuperació del projecte La Casa de les Famílies.

Notícies relacionades

I, finalment, el consistori es compromet a oferir un programa d'activitats per a la infància, l'adolescència i la joventut, mitjançant les quals de fomentaran els valors cívics, l'alimentació sostenible i saludable, l'autonomia del nen i la seva participació en l'àmbit educatiu.

Més notícies de Gavà