Cultura d'Orient

Gavà acull un Cicle de Cinema Asiàtic

L'objectiu és difondre la cultura cinematogràfica del continent asiàtic i promoure activitats relacionades que fomenten la interculturalitat

Fotograma de la pel·lícula A father‘s will.

Fotograma de la pel·lícula A father‘s will. / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Gavà acollirà, a partir d'aquest divendres 23 de març i durant el cap de setmana, el Cicle de Cinema Asiàtic. Una iniciativa que, segons el regidor de Joventut i Cooperació de l'Ajuntament de la localitat, Èric Plaza, "té l'objectiu d'apropar el cinema asiàtic d'autor a la ciutadania, de cara a atraure un públic diferent amb pel·lícules que fins ara no s'havien exhibit ".

Plaza afegeix que, "amb aquesta mostra, Gavà es converteix en un satèl·lit del festival de cinema que organitza Casa Àsia a Barcelona. Durant tres dies no només es projectaran pel·lícules sinó que també hi haurà activitats complementàries, com una conferència inaugural i degustacions de tapes asiàtiques".

El cicle, d'entrada gratuïta, inclourà quatre projeccions -un documental i tres pel·lícules- i un espectacle familiar. La programació s'inaugurarà divendres a la Casa Gran amb la conferència-tertúlia "La revolució de les dones a l'Índia rural" i la projecció del documental "De dona a dona", de la Fundació Vicente Ferrer.

Durant el cap de setmana, el cicle es traslladarà a l'Espai Maragall. Dissabte es projectaran les pel·lícules "Mina’s opción", de l'Iran, i "Hers", de Mongòlia.

I la tercera i última jornada, diumenge, 25 de març, s'obrirà amb l'espectacle familiar d'ombres xineses "L'a sombra de Oriente", a càrrec de la companyia La Tija. A la tarda, i com a clausura, es projectarà "A father‘s will", un film del Kirguizistan.

Exposició "Devotion"

A més, amb motiu d'aquest Cicle de Cinema Asiàtic, l'Espai Maragall acull l'exposició "Devotion", una mostra produïda per la Fundació Casa del Tibet, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona. Es tracta d'una col·lecció de fotografies realitzades per Julia Hernández sobre la devoció dels budistes tibetans.

Notícies relacionades

 L'exposició recull 16 imatges de gran format que configuren la devoció al voltant d'una de les Stupa actives més antiga del budisme. La figura humana i els elements necessaris per realitzar les pràctiques són el fil conductor que ens endinsa en aquest món.

Més notícies de Gavà