Cuentas municipals

ERC-Gavà acusa l'alcaldessa d'aprovar uns pressupostos que prioritzen la publicitat

Els republicans recorden que el pacte entre PSC, C's i el PP és 'inèdit a la ciutat des del retorn de la democràcia'

Albert Massana, portaveu d’ERC-Gavà.

Albert Massana, portaveu d’ERC-Gavà. / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

ERC de Gavà s'ha mostrat molt crític amb els pressupostos municipals aprovats el ple del passat 25 de gener gràcies als vots favorables del PSC, el seu soci de govern, el regidor de Demòcrates per Catalunya, Ramon Castellano, i les abstencions de Ciutadans i PP.  

Els republicans han afirmat que es tracta d'un pressupost que prioritza la despesa en publicitat i propaganda de l'alcaldessa, Raquel Sánchez. Alerten, per exemple, que és més elevada la partida en comunicació, imatge i propaganda (1.130.764,25 €) que la de salut (394.691,91 €) o promoció econòmica i ocupació (775.495, 01 €). Així mateix, la despesa en alts càrrecs i propaganda creix un 6,6% respecte al 2017.

Pacte del 155

A més, ERC ha recordat que la unió d'aquestes tres formacions “és un pacte inèdit a  la ciutat des del retorn de la democràcia” i “consagra en l'àmbit local el bloc monàrquic i repressiu del 155”. I ha anunciat a Sánchez que aquest acord “impossibilita un clima de confiança per establir acords”. “No ens refiem d'una alcaldessa que es manifesta al costat de feixistes que impedeixen votar a bona part de la ciutadania i que, als plens, fan mofa dels consellers empresonats o exiliats”, sentencien de manera contundent.

Finalment, Esquerra ha volgut deixar clar que el PSC incompleix els acords. El 66% dels 16 punts pactats per donar suport al pressupost municipal de 2017 no s'han complert. I denuncia que s'hagi convocat per al 8 de febrer l'audiència pública per debatre els pressupostos, quan ja han sigut aprovats.

Notícies relacionades

A part d'ERC també van votar en contra d'aquests pressupostos Gavà Sí Que Es Pot (GSSP) i el PDECAT.

Més notícies de Gavà