Homenatge

Condecorats els dos agents del tiroteig del tanatori de Gavà

Antonio López, a títol pòstum, i el caporal Juan Cortés, han rebut la Medalla nacional al Mèrit de les Policies Locals amb Distintiu Vermell

Lliurament de Medalles nacionals al Mèrit de les Policies Locals.

Lliurament de Medalles nacionals al Mèrit de les Policies Locals. / AJUNTAMENT DE GAVÀ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El sergent Antonio López, a títol pòstum, i el caporal Juan Cortés, durant el lliurament de les VII Distincions Nacionals, en el marc del VI Trobada Nacional de Responsables de Seguretat Local, organitzat per Unijepol a la Universitat Rey Juan Carlos de Fuenlabrada (Madrid), han rebut la Medalla nacional al Mèrit de les Policies Locals amb Distintiu Vermell.

En aquesta edició, el Jurat ha volgut distingir el caporal de la Policia de Gavà Juan Cortés, que va resultar greument ferit en una cama a causa del tiroteig que es va produir el 6 de juliol de 2017, i a títol pòstum al sergent Antonio López, que va morir en acte de servei en el mateix succés.

Les Medalles al Mèrit de les Policies Locals són una de les categories més rellevants que tenen per objecte reconèixer actuacions o serveis excepcionalment meritoris dels professionals dels Serveis de Policia Local, i que es divideixen en dues categories: blanca i vermella. Aquesta última es concedeix quan, a conseqüència d'una actuació policial, s'han produït una mort o lesions greus.

Herois locals

El tiroteig va tenir lloc davant del tanatori de Gavà quan els dos agents intentaven identificar un home que rondava l'edifici. Jorge Casas Cordero, de 44 anys, acusat de l'assassinat del seu exsogre de 63 anys en un pis de Miami Platja i d'un cambrer de 31 anys al bar El Sindicat del Vi de Vilanova i la Geltrú, havia anat suposadament  al tanatori a venjar-se de la seva exparella i de la seva família, que vetllaven el cos de la víctima de Miami Platja.

Notícies relacionades

Aquest és el segon homenatge que reben els dos policies, el sergent Antonio López (a títol pòstum) i el caporal Juan Cortés ja van rebre a l'octubre la Medalla de la Ciutat atorgada per l'Ajuntament de Gavà en agraïment a la seva intervenció a les portes del Tanatori; una intervenció que va evitar conseqüències molt més greus.

Més notícies de Gavà