PER AL 2018

Gavà aprova el seu nou pressupost amb vots favorables del PSC i un regidor de CiU

El nou full de ruta, que congela els tributs per segon any, augmenta un 4% els fons en relació amb el 2017

L'alcaldessa, Raquel Sánchez, ha explicat que la ciutat tindrà nou sistema de recollida de residus

Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà, amb Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet.

Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà, amb Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament de Gavà ha aprovat el seu pressupost per al 2018: 4,7 milions d'euros, un 4,1% més que l'any passat. 

El nou full de ruta econòmic local, que congela els tributs per segon any consecutiu, ha sigut aprovat amb els vots favorables del PSC i el regidor de CiU, Ramon Castellano; les abstencions de Ciutadans i PP i els vots en contra d'ERC, GSSP i el regidor de CiU Antonio Rafanell.

Els eixos al voltant dels quals girarà el nou pressupost seran els serveis a les persones, la preservació del medi ambient i el manteniment i millora dels barris, segons ha remarcat el consistori.

La perspectiva de la sostenibilitat

L'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha explicat que "aquests pressupostos reflecteixen que aquest Govern municipal té molt clar els objectius i les eines per a assolir-los. Ens permeten prioritzar tot allò que té veure amb la construcció d'un Gavà que atén les necessitats de les persones des d'una perspectiva que té com a eix central la sostenibilitat".

L'alcaldessa també s'ha referit al capítol d'inversions: "Estem a la recta final del mandat i veuran la llum projectes molt importants, com la pista coberta del Marcel·lí Moragas, la urbanització del carrer del Riu Anoia o l'obertura del carrer de Rius i Taulet, així com les inversions al barri de Gavà Mar. També començarem a executar el pla d'accessibilitat i, molt important, el nou sistema de recollida de residus".

Nou sistema de residus

En l'àmbit mediambiental, destaca la posada en marxa d'un nou sistema de recollida dels residus urbans al llarg d'aquest 2018 i 2019.

Notícies relacionades

El nou model, que té l'objectiu de millorar notablement les taxes de reciclatge, comportarà la renovació dels contenidors de les cinc fraccions i la modernització i ampliació de la flota de vehicles, que incorporaran sistemes de càrrega lateral i seran 100% elèctrics o impulsats amb gas natural. La primera fase d'implementació del nou sistema tindrà lloc aquest 2018, i la segona i última durant el pròxim exercici.

Més notícies de Gavà a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA