PREVENCIÓ

Gavà posa en marxa un nou servei per a nens amb trastorns en el desenvolupament

El centre, universal i gratuït, ofereix una actuació integral al nen i la seva família

L'equip professional integra disciplines com psicologia, neuropediatria, fisioteràpia o logopèdia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des d'aquest mes de gener, Gavà compta amb un nou servei d'atenció especialitzada per a nens de fins a 6 anys que presenten o estan en risc de patir algun trastorn en el seu desenvolupament, ja sigui permanent o transitori.  Es tracta del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP), amb seu a l'Espai Sant Jordi.

El CDIAP és un servei social d'atenció especialitzada i forma part del sistema català de serveis socials. Té un caràcter universal i gratuït i atén nens amb problemes en el seu desenvolupament des de la concepció fins als sis anys. Aquesta atenció es manté fins que hi ha una millora o remeten els símptomes o fins que les necessitats d'atenció puguin ser cobertes per serveis de caràcter general, ja siguin educatius, sanitaris o socials.

L'objectiu del CDIAP és potenciar el desenvolupament i benestar dels nens, així com intervenir en el seu entorn per adequar-lo a les seves necessitats i que sigui el més favorable possible. El centre ofereix una actuació integral al nen i la seva família, a càrrec d'un equip professional que integra les disciplines de psicologia, neuropediatria, fisioteràpia, logopèdia i treball social, entre d'altres.

"Ja no caldrà anar a Viladecans"

El nou servei compta amb tres sales de tractament, enfocades a atendre aquells nens amb dificultats en el desenvolupament com llenguatge, psicomotrius, retard en el desenvolupament o endarreriments maduratius.

Notícies relacionades

L'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va recordar a la presentació del nou equipament que "es tracta d'una reivindicació que s'està demanant des de fa anys. Fins ara les famílies havien de desplaçar-se als centres existents a Viladecans Castelldefels i era absolutament necessari que aquest servei pogués prestar-se a la nostra ciutat".

Més notícies de Gavà a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA