DES DEL JUNY

La policia de Gavà ha interposat 59 denúncies contra clients de prostitutes

L'alcaldessa, Raquel Sánchez, ha fet balanç del pla municipal iniciat el juny

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia municipal de Gavà ha interposat 59 denúncies a clients de prostitutes des que el mes de juny passat es va iniciar el pla d'intervenció integral contra la prostitució a la ciutat catalana.

El seu objectiu és "erradicar aquesta pràctica, eliminar les condicions favorables per a l'exercici d'aquesta activitat i oferir atenció i alternatives a les dones que l'exerceixen".

Gavà, com a municipi adherit a la Xarxa de Municipis Lliures de Tracta, considera que "el tràfic d'éssers humans per a l'explotació social i la prostitució són una greu vulneració dels drets humans i una forma de violència masclista".

Valoració del pla

L'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha fet recentment una primera valoració del pla i ha afirmat que "les mesures implementades a nivell social, d'intervenció comunitària i d'aproximació a les dones que estan exercint la prostitució a la nostra ciutat estan donant resultats".

En aquest treball s'ha comptat amb la intervenció d'una treballadora social, un agent de la policia municipal i una intèrpret d'albanès amb experiència en l'àmbit social. La intervenció de la traductora ha facilitat molt la tasca duta a terme i la comunicació entre l'agent i les dones, de procedència majoritàriament albanesa.

El pla també ha contemplat actuacions en la via pública per impedir la pràctica de la prostitució i fer més difícil l'accés als clients que vulguin accedir a aquesta activitat. Les accions s'han centrat en els punts on s'han detectat que existeix oferta i servei de prestació -concretament a la C31 i de forma puntual en les carreteres B210 i C245-, i estan encaminades a netejar la zona i retirar mobiliari i estris per dur a terme l'activitat.

Formació a la Policia

Per la seva banda, els agents de la Policia municipal han rebut formació en relació amb la violència masclista i el pròxim trimestre rebran formació sobre tràfic de persones.

Pel que fa al nombre de prostitutes, s'ha detectat una forta variabilitat, tot i que en conjunt es percep una reducció en la presència de dones a l'autovia en relació amb estius anteriors que tenien una presència més continuada.

Notícies relacionades

Davant els resultats del pla, Raquel Sánchez afirma que "l'Ajuntament de Gavà donarà continuïtat a les accions desenvolupades fins ara i estudiarà noves iniciatives, ja que és una activitat que ens preocupa i seguirem incidint per ajudar les dones víctimes d'aquesta situació".

Més notícies de Gavà a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA 

Temes:

Prostitució