On Catalunya

Les platges de Gavà tornen a rebre la qualificació d'"excel·lents"

Així ho determina l'Agència Catalana de l'Aigua en el seu estudi

L’acte en què es va abocar sorra a la platja de Gavà.

L’acte en què es va abocar sorra a la platja de Gavà.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les aigües de les platges de Gavà han tornat a rebre la qualificació d'"excel·lents" en l'última revisió de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Aquest organisme revisa periòdicament la qualitat de les aigües de bany. En l'anterior revisió, les aigües de les platges de la ciutat catalana també van obtenir la mateixa qualificació.

L'ACA va realitzar aquestes últimes proves el dilluns 21 d'agost, en tres punts del litoral gavanenc: a la zona del Càmping 3 Estrelles, a l'altura del carrer Blanes, i a l'altura de l'avinguda del Mar. 

En els tres punts es va obtenir la qualificació d'"excel·lent", ja que els dos paràmetres que es mesuren -la presència de bacteris d'Escherichia coli i els Enterococs intestinals- està per sota de les quantitats de referència, que són en el primer cas de 250 unitats formadores de colònies per cada 100 ml d'aigua, i en el segon cas de 100 unitats formadores de colònies per cada 100 ml d'aigua.

Dues unitats per cada 100 ml

En concret, s'han trobat dues d'aquestes unitats per cada 100 ml d'aigua en els tres punts estudiats i en els dos paràmetres mesurats a excepció del test a l'avinguda del Mar, on s'han trobat 4 unitats.

Notícies relacionades

En qualsevol cas, totes les mesures es troben molt per sota dels valors de referència i, per tant, els resultats dels controls analítics indiquen que les aigües de les platges gavanenques són aptes per al bany i compleixen els requisits de qualitat que prescriuen les directives europees.

Més notícies de Gavà a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Aigua Platges