Gavà estrena una aplicació mòbil per localitzar persones vulnerables

L'app es va implementar fa dos anys i ara funciona a 12 municipis metropolitans

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / GAVÀ

L'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, l'alcalde de Cornellà, Antoni Balmón, i l'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, han presentat avui a Gavà el nou protocol de localització de persones vulnerables de l'app de Seguretat Ciutadana.

Aquesta és una plataforma interterritorial que comparteixen les policies locals dels quatre municipis i d'altres ciutats de la demarcació de Barcelona: Hospitalet, el Prat, Sant Just Desvern, Castelldefels, Santa Coloma de Gramenet, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts i Santpedor.

L'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha mostrat la seva satisfacció per un projecte que "creix des del món local i que ha demostrat la seva utilitat. Ara fem un pas més amb la nova funcionalitat que ens permet donar cobertura a les necessitats socials, en aquest cas a persones en situació de vulnerabilitat".

Per a Sánchez aquest lideratge dels municipis demostra que "els ajuntaments són els que més coneixen els problemes dels seus ciutadans i com articulem respostes concretes utilitzant dos elements com són la innovació i la col·laboració publicoprivada".

TREBALL TERRITORIAL EN XARXA

L'alcaldessa de Gavà ha parlat de l'articulació territorial, que permet reivindicar el treball que es fa des de la proximitat.

Finalment Sánchez ha manifestat la voluntat de seguir creixent: "Aquest és un projecte ambiciós que volem que transcendeixi a escala europea i que altres institucions també se sumin a la iniciativa."

La nova funcionalitat permetrà localitzar determinades persones en situació de risc a través del seu dispositiu mòbil. Es tracta d'un servei especialment recomanat en casos de menors; persones amb diferents graus de dependència, trastorns cerebrals, discapacitat o trastorns mentals, i persones en situació de vulnerabilitat.

D'aquesta manera, els pares, mares o tutors de les persones vulnerables podran sol·licitar la recerca del seu familiar si consideren que pot trobar-se en una situació crítica.

DADES D'ÚS POLICIAL

A través del seu mòbil, la Policia Municipal podrà conèixer la seva posició i el recorregut que hagi pogut realitzar, unes dades que únicament seran visibles per al cos policial.

Per fer-ne ús, tant la persona que sol·licita activar un protocol de recerca com la persona buscada han de tenir instal·lada l'app de Seguretat Ciutadana de la seva ciutat i estar degudament registrades.

Cal sol·licitar el servei presencialment a la Policia Local o als serveis socials municipals.

Notícies relacionades

En la jornada de treball posterior a la presentació del protocol, els comandaments de les policies locals dels diferents municipis han exposat experiències d'èxit en el marc del desenvolupament de l'app de Seguretat Ciutadana.

Més notícies de Gavà