Troben restes romanes al carrer Rectoria de Gavà

Els elements trobats podrien formar part d'un lloc dedicat al transport del vi durant els segles I i III

restes-romanes-160317gava

restes-romanes-160317gava

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / GAVÀ

Les restes romanes s'han trobat a Gavà arran d'unes obres que havien de fer constructors de l'empresa Tubal al número 35 del carrer Rectoria.

Al veure que apareixien certs materials, els treballadors van requerir els serveis d'un grup d'arqueòlegs, ja que es tracta d'una zona patrimonialment protegida.

Durant les excavacions s'han trobat restes d'època romana corresponents a la vila, ja documentada, i que s'estén per tot el subsòl, entorn l'església de Sant Pere.

En concret s'han trobat teules, ceràmiques i el cap d'argila d'una figura d'uns 30 centímetres perfectament conservada, que es podria correspondre amb la imatge d'alguna deessa.

Segons l'arqueòleg responsable dels treballs, Juan García, "era molt probable que trobéssim material per tractar-se de la zona que és. Per això, en una primera fase es van utilitzar màquines excavadores per delimitar espais i profunditats on podien haver-hi restes i una vegada confirmat es van fer les excavacions que, de moment, s'allargaran fins dilluns que ve".

García va precisar que "s'han trobat dues zones diferenciades. Una última, amb troballes de paviments d'època romana, i una altra més al costat del carrer amb la presència de diferents murs d'etapes diferents".

Els arqueòlegs de l'empresa ArqueoVitis SCCL, Kamen Sablev i Miquel Tarongi, precisen que "el mur més llarg, fet de material de ciment molt impermeable podria correspondre's amb una premsa de vi, mentre que els murs restants serien d'anys anteriors i caldrà investigar la seva funcionalitat".

Notícies relacionades

Cal acabar d'estudiar el material trobat i concretar la cronologia, encara que sembla que data d'entre els segles I i III després de Crist i podria formar part d'un espai dedicat al transport i exportació de vi.  

Més notícies de Gavà

Temes:

Arqueologia