On Catalunya

La platja de Gavà rep la Bandera Ecoplatges

El guardó s'atorga a les platges que destaquen per la seva política de qualitat mediambiental

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / GAVÀ

L'Associació Tècnica per a la Gestió de Residus i Medi Ambient, ATEGRUS, és l'encarregada de convocar els premis "Bandera Ecoplatges". Un guardó que es dirigeix a tots els municipis o entitats supramunicipals espanyols tant costaners com d'interior (Platges fluvials, llacs o embassaments). Gavà es va presentar a la XI edició dels premis i ha estat reconeguda amb aquest distintiu per la seva política de conservació de les dunes i els valors paisatgístics de la zona costanera.

L'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha expressat la seva satisfacció per aquest reconeixement, ja que "únicament el tenen 8 municipis de tot Catalunya. En el nostre cas, l'hem rebut pels valors paisatgístics i mediambientals de les nostres platges, així com el tractament dunar que fem, que s'ha traslladat a d'altres llocs del litoral català".

“COMPROMÍS”

Aquest distintiu s'afegeix a d'altres que ja té la zona costanera de Gavà com és la Bandera Blava, el distintiu Q de qualitat o el SICTEC. Per a Sánchez, aquest fet "fa més gran aquest reconeixement que rebem d'organismes independents, objectius que valoren una sèrie de serveis de qualitat que oferim".

Finalment l'alcaldessa ha afirmat que "és un reconeixement al nostre compromís amb el medi ambient, amb la sostenibilitat i, en aquest sentit, les nostres platges són un exemple molt clar i reconegut que anem en la bona línia".

4 QUILÒMETRES DE PLATJA

L'Ajuntament de Gavà assegura que “les platges de la ciutat disposen de tots els serveis i equipaments i d'una oferta d'oci àmplia i diversa. Són unes platges que tenen un gran valor natural, destacant per la seva fesomia singular amb un sistema dunar únic i unes pinedes que arriben fins al mar”.

Notícies relacionades

Els prop de 4 quilòmetres de zona costanera es poden recórrer a través d'un passeig marítim que ha estat reconegut amb premis i té una escultura d'Antoni Roselló, un element identificatiu del litoral de Gavà. Tot aquest conjunt de característiques han fet la platja de Gavà mereixedora del premi Bandera Ecoplatges. 

Més notícies de Gavà