Gavà destina 81.000 euros a beques infantils d'estiu

L'Ajuntament mantindrà les beques de menjador durant el juliol

ajudes-estiu-infants-raquel-sanchez

ajudes-estiu-infants-raquel-sanchez

2
Es llegeix en minuts
M.B. / GAVÀ

L'Ajuntament de Gavà destinarà prop de 81.000 euros al programa de beques infantils per a les activitats d'estiu del 2016. D'aquesta manera, el consistori fa accessibles les activitats d'estiu a tots els nens de la ciutat perquè tots tinguin la possibilitat de participar en un centre. Aquestes propostes d'oci que s'organitzen durant el període de vacances pretenen ser un espai educatiu de caràcter integral on s'afavoreix el desenvolupament dels nens amb activitats que els permeten conèixer nous companys.

Aquest any, i com a novetat, els nens que durant el curs escolar han tingut una beca de menjador també la tindran el juliol, estiguin apuntats o no a un centre. Les beques s'atorgaran als nens de famílies amb un nivell de renda determinat i es tindrà en compte, entre altres, si la família té necessitats de conciliació, si tenen més d'un fill en centres d'estiu, en família monoparental o en família nombrosa.

GARANTIR-NE L'ACCÉS

"La voluntat d'aquest programa de beques és que tots puguin accedir a les activitats que s'organitzen als centres, perquè entenem que formen part de l'educació integral que volem per als nostres nens i joves ", ha explicat l'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez. També ha remarcat la importància d'aquests centres: "Moltes famílies tenen la necessitat de conciliar la vida laboral i familiar, mentre que altres poden tenir dificultats econòmiques per accedir a aquestes activitats, i per tant amb aquests ajustos en possibilitem l'accés".

Pel que fa a les beques per a activitats d'estiu, a partir del 15 de juny es poden presentar les sol·licituds a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Gavà. L'import de la beca pot ser de fins al 100% del cost de l'activitat per un màxim de cinc setmanes. A aquestes beques es poden acollir els nens nascuts entre l'1 de gener del 2000 i el 31 de desembre del 2012.

MÉS AJUDES SOCIALS

Durant l'agost, l'Ajuntament organitzarà el casal d'estiu per a nens en risc d'exclusió social. En aquest cas, seran els serveis socials i l'Ajuntament els que valoraran quins nens es considera convenient que hi assisteixin.

Notícies relacionades

Una altra via d'ajuda a les famílies se centra en el suport als nens que tinguin alguna discapacitat, perquè moltes vegades les activitats no estan adaptades per a ells o presenten dificultats en l'accés. En conseqüència, un equip de professionals valorarà les necessitats tant del nen com de la casa perquè es produeixi una veritable inclusió. L'Ajuntament posarà a disposició dels centres monitors de reforç, formació per a monitors i altres mesures necessàries perquè els nens puguin participar en les diferents propostes que s'organitzin.

Més notícies de Gavà