A LA BRASA

Ritual entorn del foc

L'imperi gastronòmic de The Entourage Group suma una nova obertura a Barcelona

Mr Porter fa una oda a la graella en la seva personal versió de la braseria tradicional

mr-porter-03

mr-porter-03

2
Es llegeix en minuts
ALBERTO GONZÁLEZ / Barcelona

Tot just travessar la porta giratòria del nou hotel Sir Victor (fins fa poc, l’icònic hotel Omm), a només uns passos del passeig de Gràcia, un se sent una mica desubicat. Són les nou del vespre i, al costat de la recepció de l’hotel, el que equivaldria al ‘lobby’ lluu fosc i captivador. Es respira una vibrant atmosfera nocturna. Al centre, una barra panoràmica de roure i la taula de la 'dj' marquen el ‘beat’ en un espai difícil de definir, a mig camí entre el restaurant, la cocteleria i el club.

Sorprèn, d’entrada, la ubicació de les copes, a la dreta del plat del comensal, cosa que pren sentit després de l’explicació del cap de sala: “La nostra oferta gastronòmica està pensada per compartir”.La ubicació de les copes facilita doncs l’accés als aliments, al centre de la taula.

Mr Porter (Rosselló, 265) fa una volta de rosca a la braseria tradicional, oferint-li un nou nivelld’elegància  i estil. En primer lloc, mitjançant una decoració moderna i eclèctica, amb elements originals com els canelobres o les cortines de metall. En segon lloc, amb la seva carta, que correspondria a la d’un 'steak house', però que va més enllà. Es pot optar pels clàssics talls de la millor carn (del ‘lady mignon’, al ‘sirloin steak’ o el ‘bone-in filet’) o altres originals creacions, com el filet Chateaubriand amb foie o les costelles en tira Tomahawk.

Però no només de carn viu l’home. Així que Mr Porter inclou a la seva carta originals creacions vegetals, com el carpaccio de carbassó amb formatge suís, el porro rostit, o diverses amanides, entre les quals es recomana la de pop a la planxa, carxofa topinambur i xili groc; o la de gamba tigre amb blat de moro a la planxa, alvocat i salsa de xili sec. La llagosta a la brasa (amb mantega de fines herbes) és l’estrella entre els peixos.

Notícies relacionades

I per postres, no n’hi ha dubte: s’ha de provar la bomba ‘chocolate explosion’ (per compartir). El nom és suggeridor, però la presentació i l’espectacle que suposa la seva degustació superen amb escreix les expectatives.

A l’establiment, a més, el pas del menjar alscòctels  és una evolució gairebé natural, amb creacions com el silver fox, amb llavor d’api, tequila Ocho, pinya, llimona i un toc de pebre rosa. Acompanyats per les sessions de música electrònica delsdiscjòqueis  residents, fan que, per un moment, el gran restaurant (300 metres quadrats) s’assembli a un local de festa a Eivissa. Com diu Yossi Eliyahoo, fundador i copropietari de The Entourage Group, “més que un restaurant, és una experiència”. 

Temes:

Restaurants