EL VALOR DE LA INNOVACIÓ

Empreses que es reinventen per ser útils a la societat

La firma Colex ha posat al mercat les seves mascaretes ajustades a les normes UNE

La marca, que va néixer el 2001, dona servei a més de 500 centres educatius a tot el territori

equipamiento-industrial-colex

equipamiento-industrial-colex

3
Es llegeix en minuts
María Torres

I un mal dia, el planeta es va aixecar amb l’amenaça de la Covid-19. Després de la declaració de l’estat d’alarma decretat pel Govern espanyol –com a conseqüència de l’altíssim grau de propagació del virus–, moltes empreses es van trobar davant la disjuntiva d’haver de tancar les instal·lacions i declarar un erto o reinventar-se i aportar la seva experiència i capacitat per fer una cosa que fos útil i necessària per a la societat.

Aquest ha sigut el cas de Colex Uniformes, una empresa tèxtil que va pensar que podia abocar tot el seu coneixement en la fabricació de màscares tèxtils. Els esdeveniments, durant els primers dies de l’estat d’alarma, exigien capacitat de reacció i el Govern espanyol, conjuntament amb els laboratoris Aitex, va publicar en el BOE les noves normes UNE que regulaven les màscares tèxtils, identificades com a higiènica d’un sol ús (Norma UNE 0064-1:2020 i 0064-2:2020) o higièniques reutilitzables (Norma UNE 0065:2020).

No va ser fàcil, va haver-hi escassetat i empreses de més enllà de les nostres fronteres van intentar aprofitar-se de la situació d’emergència sanitària. En aquesta conjuntura, Colex es va marcar l’objectiu de fabricar mascaretes que complissin les normes de manera estricta per a un ús més segur. «No volíem que les nostres màscares fossin una més d’entre les moltes que hi ha al mercat» per evitar la propagació del virus i que, en més casos dels desitjables, no compleixen els requeriments que exigeixen les normes UNE.

Les nostres màscares han estat assajades pels laboratoris Aitex i Amslab, així com ho exigeix la llei. Els resultats són òptims fins als 50 rentats», afirmen els responsables de Colex.

MODELS DISPONIBLES 

En l’actualitat, la firma compta amb una oferta de 3 models diferents, la 5C, que és la primera que va sortir al mercat, amb un filtre d’un sol ús a les 8 hores, homologada com a higiènica reutilitzable amb filtre d’un sol ús. «En el nostre afany de trobar teixits i tipus de confecció més lleugers i pràctics, localitzem teixits que per si sol complissin la funció de filtre i que suportessin el màxim nombre de rentats possible, complint les normes UNE 0065:2020, a més d’ajustar-se a la reglamentació europea CWA 17753:2020», han afegit.

ÈXITS 

La marca ha aconseguit homologar una nova màscara d’una capa anomenada 1C, la qual compleix la normativa espanyola 0065:2020 i es cataloga com Level 90 segons normativa europea fins als 10 rentats, i com Level 70 fins als 50 rentats. «S’ha aconseguit homologar i patentar el nostre millor producte fins ara, la nostra màscara 2C Rever una màscara de dues capes, reversible una vegada rentada, i amb unes propietats de màxima seguretat que compleixen la norma UNE 0065:2020 i la categoria Level A de la norma europea CWA 17753:2020 fins als 50 rentats, amb un BFE que mai baixa del 90%, fent d’aquesta una de les poques mascaretes del mercat amb aquestes característiques» destaca l’empresa.

RETRAT DE L’EMPRESA 

El 1990 naixia l’empresa familiar dedicada a la fabricació de peces de moda, equipaments esportius i uniformes escolars; i la marca Colex, que va sorgir l’any 2001, es va especialitzar en els esmentats productes. Actualment, la companyia subministra uniformes escolars a més de 500 escoles, i disposa d’unes instal·lacions de 1600 metres quadrats en què, segons l’empresa: «Realitzem cada una de les passes dels processos de fabricació, mimant tots els detalls de cada peça. Gràcies a l’equip humà de professionals de Colex, és possible fer, de manera centralitzada, totes les tasques de què es componen les nostres peces».

Una dada important, pel que fa a la filosofia de treball de l’empresa, és el compromís amb el medi ambient. Aquest any, s’han incorporat nous productes amb teixits reciclats que contribueixen a la sostenibilitat i a la reducció del desaprofitament de plàstic generat. Aquests teixits compten amb reconegudes certificacions oficials de qualitat i responsabilitat ecològica, valor que s’afegeix a la qualitat tradicional de les peces.

Notícies relacionades

Els nous teixits han aparegut davant la urgent necessitat de fer alguna cosa per salvar el planeta. «Durant molts anys, hem estat fent produccions descontrolades, sense haver tingut en compte el mal que estàvem fent al nostre ecosistema, i ha arribat el moment de posar un fre, de buscar solucions, perquè estem en un moment límit de contaminació mediambiental» han afegit.

Finalment, destaca l’aposta de l’empresa per les noves tecnologies, per afavorir l’acostament al client, amb la posada en marxa la botiga online.

Temes:

Nou curs