IDIOMES

Miríadax ofereix un MOOC per aprendre xinès mandarí

Aquest curs permet adquirir habilitats bàsiques de l'idioma de manera oberta i gratuïta

Utilitza el sistema estàndard d'ortografia romanitzada Pinyin i no requereix coneixements previs

chino

chino

1
Es llegeix en minuts
Cristina Capdevila

Miríadax, la iniciativa de Telefónica Educación Digital i principal plataforma de MOOC (Massive Open Online Courses) en parla no anglesa del món, ha posat en marxa juntament amb XuetangX el primer MOOC obert i gratuït en espanyol per aprendre les principals habilitats bàsiques del xinès mandarí.

El curs titulat 'Comença a parlar amb 1,3 mil milions’ de persones no necessita coneixements previs, ja que el que pretén és oferir un coneixement inicial i bàsic de l’idioma que cobreixi els aspectes més quotidians, especialment per a aquells que tinguin interès per viatjar, treballar o estudiar a la Xina. Els alumnes trobaran que el MOOC es divideix en diverses parts com aradiàlegs, exercicis de comprensió auditiva sobre situacions reals; caràcters xinesos per a petites lectures o paraules, etcètera. Tot això en espanyol i amb vídeos.

Sistema Pinyin 

El curs utilitza el Pinyin, el sistema estàndardd’ortografia romanitzada per transliterar el xinès, pel qual els estudiants poden comprendre i estudiar l’idioma amb més facilitat. Gràcies a això, els alumnes poden aspirar a fer el primer nivell de HSK Prova de Nivell de Xinès una vegada finalitzat el MOOC.

Notícies relacionades

El curs es va iniciar el dia 1 de novembre i té una durada de 6 setmanes i unes 36 hores d’estudi a través de sis mòduls. Cada mòdul se centra en aspectes específics, com diàlegs (ensenyat per Pinyin), exercicis de comprensió auditiva (en situacions autèntiques), caràcters xinesos (utilitzats freqüentment en la vida quotidiana), cançons en mandarí i consells per a l’autoestudi. I tot això acompanyat de diversos tipus d’activitats, individuals i col·lectives, per a una experiència d’aprenentatge enriquidora i profunda.

Miríadax compta en l’actualitat amb 5,4 milions d’alumnes registrats, més de 800 cursos de 126 universitats i institucions i més de 3.000 professors en la seva comunitat docent. El 60% dels alumnes de la plataforma són iberoamericans.