AULA DIGITAL

Espai social d'aprenentatge per a professors

ScolarTIC obre nous MOOC sobre competències digitals per a docents

telefonica

telefonica

2
Es llegeix en minuts

La societat i la tecnologia avancen de manera imparable, i l’escola no n’és l’excepció. Els docents han de preparar els futurs ciutadans d’una societat canviant. Bullying, robòtica, ludificació, educació emocional són només alguns dels temes que impacten amb força a les aules i per als quals no sempre s’està preparat. La comunitat educativa ScolarTIC considera que els professors són els veritables agents del canvi en l’educació digital i l’alumne i la seva formació, l’eix sobre el qual pivota tota la transformació de la societat actual.

ScolarTIC, impulsada per Telefónica Educación Digital, té com a objectiu col·laborar amb els docents en la transformació educativa, buscant la millora de la qualitat en el procés d’ensenyament-aprenentatge, com a veritables catalitzadors i palanca d’aquest canvi. L’objectiu és inspirar i donar suport als membres de la comunitat educativa que desitgen formar-se de forma autònoma, adoptant pràctiques innovadores del segle XXI que generin canvis a l’escola i vincles entre els diferents agents de la comunitat, perquè junts puguin reduir o evitar la fractura digital.

Novetats

En l’inici del curs escolar, els docents disposen a ScolarTIC d’un bon nombre de novetats. Es pot destacar que tornen els MOOC tutoritzats i que es podran realitzar alguns dels cursos que més demanda van generar l’any passat.

Està obert el primer curs, Competències digitals per a docents, en què s’aborden les àrees principals que necessita el professor en aquesta era digital. Està centrat en informació i gestió, i en comunicació i col·laboració. D’una forma pràctica es podrà aprendre des de com es pot organitzar i recuperar informació fins a com es pot treure més partit del correu electrònic, aprendre i ensenyar a les xarxes socials, blogs educatius, i fins i tot creació de continguts col·laboratius a la xarxa. També s’imparteix una nova edició del curs ‘Escape room’ educatiu, que obre les portes a la infinitat de possibilitats que ofereixen els jocs en l’educació. S’ha comprovat que aquesta tècnica multiplica, afavoreix, potencia i visibilitza el treball en equip i la cohesió de grups, entre altres capacitats.

Notícies relacionades

S’imparteixen, així mateix, dos dels cursos més demanats per la comunitat educativa a ScolaTIC: Neurodidàctica i ABP, Aprenentatge basat en projectes. El primer revela com aprèn el cervell i com ha de ser l’ensenyament perquè l’aprenentatge sigui eficaç. El segon detalla les claus i passos que s’han de seguir per aplicar una metodologia d’èxit. L’oferta de tallers oberts o ponències i cursos oberts es manté, així com la consulta de propostes didàctiques que proporcionen als docents sessions d’aula ja programades.

ScolarTIC és una comunitat educativa de més de 600.000 professors iberoamericans. Els usuaris hi poden trobar cursos ‘online’ gratuïts, propostes, iniciatives, ponències, debats i xerrades, basades en un model pedagògic obert i gratuït.