Seguretat viària

La curiosa decisió dels agents de mobilitat a l’M-30 madrilenya: fan això abans que multar

Avís de Trànsit: la nova gestió que és obligatòria per alguns conductors

La curiosa decisió dels agents de mobilitat a l’M-30 madrilenya: fan això abans que multar
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A principis de gener va entrar en vigor la Zona de Baixes Emissions a l’M-30, a Madrid, i fins ara, segons fonts municipals, els agents de mobilitat prioritzen informar els conductors a imposar sancions

L’Ajuntament de Madrid ha ordenat que per ara només han d’efectuar controls aleatoris a l’entrada i l’interior de la circumval·lació. El principal objectiu és difondre les noves normes de circulació dels cotxes dièsel matriculats abans del 2006 i els vehicles de gasolina matriculats abans del 2000, a més de paralitzar la circulació per l’anella de vehicles sense etiqueta ambiental de la DGT. 

«Primer volem informar els conductors perquè no hi accedeixin. L’objectiu no és multar ni tenim cap finalitat recaptatòria», afirmen les fonts municipals. El control serà més telemàtic entre finals de març i principis d’abril, mitjançant la lectura de la matrícula amb càmeres, i abans de l’estiu també es podran sancionar els infractors.

Notícies relacionades

El consistori madrileny assenyala que si algun conductor desobeeix les instruccions durant aquests primers mesos, els agents de la mobilitat tenen tot el dret a sancionar-lo, tal com s’especifica en la llei de trànsit.

Hi ha quatre excepcions que permeten la circulació de certs vehicles pel carril de l’M-30 sense la necessitat que portin el distintiu mediambiental:

  • Els vehicles que estiguin domiciliats a Madrid des de l’1 de gener del 2022, segons els registres de la DGT i figurin al padró de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica de l’Ajuntament de Madrid. 

  • Els vehicles utilitzats per al trasllat de persones titulars de la targeta d’estacionament per a persones amb mobilitat reduïda, sempre que estiguin donats d’alta en el sistema d’accessos a Madrid Zona de Baixes Emissions.

  • Els vehicles A que no siguin turismes: camions, furgonetes, motocicletes i ciclomotors.

  • Els vehicles que siguin considerats històrics i compleixin la normativa vigent.