A la classificació mundial

Els cinc carrers més llargs d’Espanya. Dos són de Barcelona

En territori espanyol hi ha una de les avingudes més llargues del món

Els cinc carrers més llargs d’Espanya. Dos són de Barcelona
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En territori espanyol hi ha un total de 900.000 carrers, que inclouen les avingudes, els passejos, els carrils, les places, els passatges, els passadissos i les travessies. 

Malgrat que el primer que ens passa pel cap és que el carrer més llarg d’Espanya es troba en alguna gran ciutat com Madrid o Barcelona, és al contrari.

Al cinquè lloc de la classificació hi ha el carrer d’Azaleas a Alcobendas, Madrid, amb 10 quilòmetres de llarg i 482 portals. 

Al quart lloc se situa el carrer d’Alcalá de Madrid, conegut com un dels més emblemàtics i el més extens de la capital espanyola. El carrer uneix la Puerta del Sol i el districte de Ciudad Lineal, amb 10 quilòmetres que inclouen 544 portals.

El ‘top 3’ comença amb el carrer de València ubicat a Barcelona, que té una longitud de més de 10 quilòmetres i 569 portals, i va des de l’estació de metro de Tarragona fins al carrer de Huelva. 

Els seus 13 quilòmetres de longitud situen la Gran Via de les Corts Catalanes (Barcelona) en segona posició. La via inclou 689 portals que creuen la capital catalana del sud-oest al nord-est.

Múrcia, la primera

A la primera posició es troba la Gran Vía de la Manga, situada a Cartagena, Múrcia. Els seus 20 quilòmetres inclouen tota la longitud de la localitat costanera i ocupen, així, els dos termes municipals de Cartagena i San Javier. Aquesta via pertany al ‘top’ mundial dels carrers amb més longitud del món.

Notícies relacionades

D’altra banda, el ‘top 10’ continua amb el carrer de Bravo Murillo (7 km) a Madrid; el passeig de la Castellana (6 km) a Madrid; el passeig Zorrilla (4,3 km) a Valladolid; l’avinguda d’A Coruña (3,4 km) a Lugo i l’avinguda de Canarias (3 km) a Las Palmas de Gran Canaria. 

Cal destacar que a Barcelona hi ha 14 dels 20 carrers més llargs d’Espanya. Això és en part gràcies a l’important sotrac urbanístic que va tenir lloc al segle XIX amb el Pla Cerdà, que va donar pas a l’ampliació i al naixement del districte de l’Eixample, format pels seus característics carrers rectilinis i allargats. Vies com l’avinguda Diagonal i els carrers de Còrsega, Provença o Consell de Cent formen part d’aquest ‘top 20’.