Milions de reproduccions

L’esbojarrada batalla dels turistes per les gandules d’un hotel de Tenerife | Vídeo de TikTok

Els mitjans britànics s’han fet ressò d’aquesta situació tan habitual en temporada alta

L’esbojarrada batalla dels turistes per les gandules d’un hotel de Tenerife | Vídeo de TikTok
2
Es llegeix en minuts

Com si es tractés d’una carrera de cent metres llisos, desenes de turistes se situen cada dia als voltants de la piscina de l’hote,l preparats per ocupar-ne les gandules. La majoria, ja en edat adulta, van carregats amb moltes tovalloles per poder «reservar» diverses hamaques per als seus acompanyants.

Una vegada que el rellotge marca l’inici de l’horari de bany, es desencadena la bogeria. Els hostes de l’hotel, temorosos de quedar-se sense lloc, s’abalancen cap a les gandules buides i col·loquen –o fins i tot llancen– els seus objectes a tota velocitat perquè cap altre visitant pugui treure’ls el lloc. Deixen les seves pertinences allà i després marxen a esmorzar.

Aquesta escena és el dia a dia de molts complexos hotelers en temporada alta, que veuen com les piscines es converteixen en un escenari de carreres sense sentit a primera hora del matí.

Fenomen viral a TikTok

Amb l’objectiu de mostrar aquesta situació, una turista anomenada Chloe Turner ha decidit gravar el moment exacte en què els hostes d’un hotel de Tenerife corren cap a les gandules de la piscina.

En tan sols unes hores, les imatges compartides en el seu perfil de TikTok s’han convertit en un fenomen viral amb milions de reproduccions i més de 145.000 ‘m’agrada’. Ha tingut tanta repercussió que fins i tot mitjans britànics com ‘The Sun’ i ‘Mirror’ se n’han fet ressò.

Entre les respostes, hi ha molts comentaris d’indignació per l’actitud dels visitants: «Que bonic anar de vacances per relaxar-te», comenta amb ironia @don.nadies. Altres usuaris, com és el cas de @saraa_hernandez2, comparen l’escena viscuda a la piscina amb la histèria col·lectiva que es va viure amb la falta de paper higiènic durant la pandèmia. «‘El juego del calamar’», fa broma @fredibize_80.

@chloeturner_1 Another day another sunbed war #holiday #tenerife #playadelasamericas #sunbeds ♬ original sound – Chloe Turner

L’original resposta d’un hotel

Notícies relacionades

Els hotels, per descomptat, no viuen aliens a aquest fenomen. A principis d’estiu, per exemple, un altre vídeo viral ensenyava com el personal d’un hotel d’Adeje retirava les tovalloles que hi havia sobre les hamaques abans de les deu del matí.

L’Hotel Paradise Park de Tenerife, per la seva banda, s’ho ha pres amb humor. A través del seu perfil d’Instagram, ha compartit un vídeo en el que compara alguns dels seus hostes amb ‘quarterbacks’: «El nostre equip de futbol americà @tenerifeunited preparant-se per a la batalla de les gandules al nostre hotel», fan broma.