Aquesta és la roba ‘made in Spain’ que no es taca i que tampoc s'arruga

Sepiia és una marca de moda circular per a home i dona, que dissenya i produeix aquestes peces intel·ligents

Les camises de Sepiia repel·leixen les taques de líquids

Les camises de Sepiia repel·leixen les taques de líquids / Sepiia

5
Es llegeix en minuts
Pep Canals

Situació molt típica d'un dia qualsevol. Una persona s'aixeca al matí, es dutxa, vesteix amb els seus millors gal·les i es pren una tassa de cafè fumejant abans de sortir de casa. Però, en un dels xarrups, el cafè s'escorre i la camisa es taca. Et sents identificat? Probablement sí. T'has imaginat alguna vegada l'existència de roba que no es taqui davant una situació similar? Perquè llegeix atentament, perquè aquestes peces existeixen i són ‘made in Spain’.

Sepiia és la primera marca de moda intel·ligent, que ha creat peces de roba que no es taquen, no s'arruguen, tampoc marquen la suor i, a més, neutralitzen l'olor corporal sense prescindir d'un element tan fonamental com és la comoditat. Tot això fabricat i dissenyat a Espanya i Portugal, amb una aposta clara per la producció local.

La idea va néixer en 2016 de la mà de Federico Sainz de Robles, un jove enginyer que va portar la seva curiositat un pas més enllà i va desenvolupar un teixit que combina totes aquestes característiques. Quin era el seu objectiu? Crear roba còmoda, duradora i de cura fàcil que, a més, utilitza materials innovadors i sostenibles.

“No entenia com, amb tota la tecnologia que ens envolta, la roba d'ús diari no havia evolucionat: Encara s'arrugava, es tacava, esgrogueïa, durava molt poc… Pel que em vaig proposar solucionar els problemes que li sorgeixen a les peces al llarg del dia”, explica el seu fundador, que ha treballat braç a braç amb laboratoris capdavanters del país per a aconseguir aconseguir totes les propietats buscades en les seves peces.

Sepiia ha desenvolupat un teixit antitaques i antiarrugues

La roba antitaques i antiarrugues

Sepiia té roba per a home i dona. Les seves col·leccions són elegants, còmodes i pensades en la practicitat de l'ús diari tant en l'àmbit més formal com en l'informal. Camises i samarretes, pantalons, pols o vestits, són només algunes de les peces antitaques i antiarrugues que la marca comercialitza.

Però la màgia d'aquesta marca de moda ‘made in Spain’ són les propietats. Com aconsegueix Sepiia que la seva roba sigui antitaques i antiarrugues? La ciència i la tecnologia estan darrere de tot el procés.

  • Antitaques: Sepiia ha desenvolupat una tecnologia antitaques que permet repel·lir líquids de base aquosa o oliosa. Per exemple, si et cau el cafè damunt o el quètxup de l'entrepà s'escampa, el tractament antitaques farà que rellisquin i no deixin cap petjada.

  • Antiarrugues: Això també és 100% ciència. L'estructura 3D del teixit i el seu posterior termofixat és la base d'aquesta extraordinària característica. En el cas que quedi alguna petita arruga, es corregeix amb la calor corporal.

  • Sense males olors: El fil utilitzat a la seva roba està fet amb fibra tècnica anti bacteriana amb unes nanopartícules de plata que neutralitzen els bacteris de la mala olor, per exemple, quan les persones suen. En aquest cas, les peces també redueixen l'aparició de la tan indesitjable marca. El teixit absorbeix la humitat i la reparteix per la superfície de la roba per a facilitar la seva evaporació.

Però per a aconseguir tot això, Sepiia no ha renunciat al confort. Han aconseguit augmentar la suavitat de les seves peces i, gràcies a la seva teixeduria en 3D, s'ha millorat la transpiració dels seus teixits.

Moda circular i sostenible

Però més enllà de la practicitat d'estalviar-se alguna rentadora i la planxa, amb la roba de Sépia també es contribueix en el canvi de mentalitat necessari per a ser una persona activa en la lluita contra el canvi climàtic. Les seves peces són sostenibles i pensades per a durar anys. Però a més, la seva última col·lecció de teixit sepiia està fabricada amb materials 100% reciclats i 100% reciclables.

Totes les seves peces són produïdes en tallers locals



/ Sepiia

Així, per exemple, la roba de Sepiia genera un 95% menys d'emissions que el cotó convencional gràcies a l'estalvi de rentades i planxa. I, a més, durant tota la seva vida útil consumeix un 99% menys d'aigua que la mateixa peça de cotó convencional.

Quant a la circularitat, la marca sempre ha tingut l'objectiu d'allargar la vida útil de les seves peces i assegurar el seu reciclatge complet. Com ho aconsegueixen?

  1. S'utilitzen monomaterials per a facilitar el reciclatge.

  2. Es realitza una gestió integral del reciclatge.

  3. S'aprofita el teixit al màxim des del tall.

  4. Es creen peces més durables i que necessiten menys recursos per a la seva cura.

  5. La majoria de les seves peces són bàsics atemporals, és a dir, no passen de moda.

"Aconseguim la circularitat des del disseny i des de la tecnologia. Respecte a la primera, creem peces atemporals perquè no et cansis d'elles. Fem roba que puguis usar diàriament durant molt de temps sense que es passin de moda. Des de la tecnologia, usem materials de qualitat i incorporem tecnologia dissenyada per a durar: hem fet proves en laboratori per a comprovar l'eficàcia de la propietat antitaques, i segueix al 90% després de 90 rentades", assegura Sainz de Robles.

Per a reactivar la propietat antitaques, tan sols has d'aplicar un vapor de planxa per a recuperar la seva eficàcia. La propietat antibacteriana que neutralitza l'olor, no es veu afectada pels cicles de rentada.

On comprar la roba de Sepiia?

Tot són beneficis. T'estalviaràs moltes rentadores i planxes, podràs utilitzar la peça durant més temps i contribuiràs al medi ambient. Sepiia compta amb una botiga ‘en línia’ en la qual es poden adquirir els seus productes. A més, no tens excusa. La marca ofereix un 10% de descompte en la primera compra perquè puguis gaudir de tots els avantatges de la seva roba.

El seu creixement sostingut, a més, els ha portat a obrir la seva primera botiga física a Espanya. I, en aquest sentit, els madrilenys estan de sort. La marca té el seu primer punt físic de venda en el 102 del carrer Hortaleza.

I Sainz de Robles ja té clars els pròxims passos de la marca: "Aconseguir l'armari complet, per a poder vestir del cap als peus amb moda intel·ligent. Ara com ara tenim en la col·lecció d'home amb camises, pols, samarretes, pantalons llargs i curts. I en la de dona amb samarretes, camises i vestits, però volem continuar ampliant el catàleg per a aconseguir armaris càpsula intel·ligents que necessitin molt menys cuidats, generin el menor impacte ambiental, i tinguin el major impacte social possible.

‘Made in Spain’, antiarrugues, antitaques i responsable amb el medi ambient. Et sumes al canvi?