Òbit

Mor l’expresident del Parlament Europeu, Henry Plumb

Plumb va ascendir a la Presidència parlamentària el gener del 1987 i dos anys i mig més tard, el juliol del 1987 va ser substituït pel socialista espanyol Enrique Barón.

Mor l’expresident del Parlament Europeu, Henry Plumb

Fundación Henry Plumb /Twitter

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’expresident del Parlament Europeu Henry Plumb ha mort aquest divendres als 97 anys, segons ha informat a les xarxes socials la seva pròpia fundació, que no ha detallat la causa de la defunció.

«Ens entristeix la mort del nostre fundador, Lord Henry Plumb. Un home notable i una gran figura dels temps moderns, la seva incansable feina per millorar la sort de la indústria (agrícola) va continuar amb la seva fundació fins als 97 anys», ha traslladat l’ens en el seu perfil de Twitter.

Més tard, l’actual presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, ha confirmat també la defunció de Plumb, del qual ha enaltit el seu compromís moral i la seva defensa de l’agricultura.

Trajectòria

Notícies relacionades

Eurodiputat durant dues dècades, Plumb va ascendir a la Presidència parlamentària el gener del 1987 i dos anys i mig més tard, el juliol del 1987 va ser substituït pel socialista espanyol Enrique Barón.

Plumb, nascut al comtat britànic de Warwickshire el març del 1925, va rebre l’abril del 1987 el parell vitalici de baró Plumb de Colleshill. 

Temes:

Obituaris