Les cinc millors cançons de Carnaval

  • Cinc idees originals per disfressar-te amb la parella i triomfar aquest Carnaval

Les cinc millors cançons de Carnaval

MANU MITRU

3
Es llegeix en minuts

Lum i color, música i ball... Les rues i desfilades de Carnaval són una de les celebracions de carrer més festives i alegres, acompanyades per músiques que inciten al ball i a moure’s.

Sobretot, després de dos anys en què les celebracions de Carnaval han sigut nul·les –o gairebé nul·les– per la pandèmia de coronavirus, que va fer que se suspenguessin les celebracions en gairebé tots els llocs del món l’any 2020 i se suprimissin molts dels actes habituals l’any passat, sobretot això, les rues i les desfilades carnavaleres.

És per això que aquests dies de Carnaval es preparen amb més il·lusió, si és possible, i fins l’últim detall és important a l’hora d’organitzar les desfilades i celebracions d’aquest any.

Notícies relacionades

I un dels més importants és la música, que ha de ser ballable (és a dir, amb marxa, moguda) i, com més coneguda, millor.

Perquè et converteixis en el rei de les pistes de Carnaval et proposem 10 cançons amb què ballareu fins que surti el sol.

‘Carnaval, Carnaval,’ Georgie Dann

Sí, l’intèrpret de les cançons de l’estiu més ballades, que va morir fa tot just tres mesos, també interpreta l’èxit ‘Carnaval, Carnaval,’ una cançó que no té gaire lletra (i la que té, és més aviat simple), però que té un ritme que convida a moure’s com si estiguessis en un sambòdrom brasiler.

‘La vida és un Carnaval’, Celia Cruz

Un altre clàssic de la gran Celia Cruz, lamentablement també morta (tot i que ella bastants anys abans, el juliol del 2003). Aquí la lletra és una mica més treballada i és una oda a l’optimisme: «Las penas se van cantando». Pot ser que no sempre funcioni, però les lliçons de vida que desprèn i els acords salsers són uns dels millors antidepressius de la història.

‘Ya llegó el Carnaval’, Fórmula Abierta

Els ‘extriunfitos’ Geno, Mireia, Javián i Àlex Casademunt –també recentment desaparegut– es van ajuntar en el grup Fórmula Abierta el 2002. Després de treure un bastant exitós àlbum ‘Aún hay más’, Àlex va abandonar el grup per continuar la seva carrera en solitari. El va substituir Miguel Ángel Silva, concursant de la segona edició d’OT, que va ser l’intèrpret d’aquesta cançó del 2004. El grup va tenir diversos èxits – ‘Te quiero más’ i ‘Hello my friends’ van ser cançons de l’estiu–, totes molt ballables, com aquesta carnavalera: «No importa lo que hagas a diario / Déjalo a un lado y no mires atrás / Venga ya, no te quedes parado / Siente el ritmo en tu corazón / Suéltate de caderas y manos / Dale vida...».

‘Carnaval’, Maluma

El missatge de l’artista colombià s’assembla al de la gran Celia Cruz: «La vida es una, y es un Carnaval». Per això assegura que «no hay que sufrir, no hay que llorar» i «que las penas se van bailando». La música d’aquest senzill del 2014, no obstant, és pròpia del ‘vallenato’ i el reggaeton, els gèneres en què s’ha fet un lloc el cantant colombià Maluma, el nom real del qual és Juan Luis Londoño Arias.

‘Carnaval (venimos a celebrar)’, Danny Romero

El canari Danny Romero havia de ser futbolista, però un accident va truncar-li la carrera esportiva amb 10 anys i li va obrir un futur nou al món de la música. La cançó de Carnaval de Danny –que va triomfar amb la discotequera ‘Agáchate’ el 2012– comença amb una al·lusió a la seva terra, les Illes Canàries, bressol d’un dels carnavals més famosos d’Espanya: «Mi pueblo esta de fiesta, en la calle solo suenan los tambores / Los niños, las niñas y los mayores / Mi tierra hoy se llena de colores».

Temes:

Música Carnaval