Als Estats Units

‘Hoss’, una gran bola de cabells humans, marcarà el pas del 2021 al 2022

  • La pilota peluda, de més de 102 quilos, baixarà de forma controlada des de la teulada del museu Ripley’s Believe It or Not! d’Orlando en els últims cinc minuts d’aquest any

‘Hoss’, una gran bola de cabells humans, marcarà el pas del 2021 al 2022
2
Es llegeix en minuts
EFE

‘Hoss’, una bola de cabells humans de més de 102 quilos de pes, és l’inusual objecte escollit pel museu de rareses Ripley’s Believe It or Not! (que podria traduir-se com ‘Tot i que vostè no ho cregui’) d’Orlando (Florida, EUA) per marcar el final de l’any 2021 i l’arribada del 2022.

La bola, feta amb cabells de tots els colors donats per milers de persones i mereixedora d’un rècord Guinness, serà baixada de manera controlada des de la teulada del museu en els últims cinc minuts del 2021 per marcar el pas del vell al nou any, segons ha informat Ripley’s Believe It or Not! a les seves xarxes socials.

«¡El #NYE està a punt de tornar-se boig! Sobrevolant el Magatzem de Ripley està ‘Hoss’, la bola de cabells humans, el nou @GWR que ostenta el títol de la bola de cabells humana més gran. @Ripleys ¡deixarà caure la bola de cabells de 225 lliures durant un directe de Facebook el 31 de desembre a les 23.55 hores de l’est dels EUA!»

L’organització ‘Ripley’s Believe It or Not!’ sorgida a partir d’una tira còmica, compta amb museus a 10 països per presentar una col·lecció d’objectes únics i estranys provinents de tot el món.

Una acció solidària

‘Hoss’ és una idea original del perruquer Steve Warden d’Ohio, que va començar fa vuit anys a utilitzar els cabells tallats als seus clients per formar-la.

El 2019 va arribar als 45,4 quilos de pes. Des d’aleshores, la bola va anar prenent més volum.

Rècord Guinness

Durant una popular fira de la indústria de les atraccions i l’entreteniment celebrada el mes passat al Centre de Convencions del comtat d’Orange, al qual pertany Orlando, es va aconseguir superar amb escreix els 75,8 quilos de la que fins aleshores era considerada la bola de cabells humans més gran del món segons el llibre Guinness, sobretot des que Ripley va oferir entregar una quantitat a ‘Give Kids The World Village per cada aportació de cabells per a ‘Hoss’ a la fira o als locals de la cadena de barberies Floyd’s 99.

Els beneficis entregats a l’organització que ajuda famílies de nens amb malalties greus eren perquè disfrutessin gratuïtament d’uns dies de descans a Florida.

Notícies relacionades

El repte estava dirigit especialment als homes, a qui es va demanar que es deixessin créixer la barba durant gairebé un mes per després afaitar-se-la i engreixar ‘Hoss’. Jim Pattison Jr., president de ‘Ripley’s Believe It or Not!’ que havia promès no tallar-se la barba fins que tots els locals de l’empresa al món tornessin a obrir després de la pandèmia, es va afaitar i va entregar els seus cabells per a ‘Hoss’ durant la fira.

Abans del repte la figura tenia una altura d’uns 0,9 metres i un diàmetre de 2,7 metres, segons la informació subministrada per Ripley’s.