Romeu i Julieta: es busca família per a dos gossos inseparables després de ser maltractats pel seu amo

  • Una associació proanimals asturiana busca una família adoptiva per als dos gossos, que després de l’experiència no volen separar-se

Romeu i Julieta: es busca família per a dos gossos inseparables després de ser maltractats pel seu amo
2
Es llegeix en minuts

Dos gossets van sobreviure a una terrible pallissa que els va clavar el seu amo amb una aixada. L’Associació proanimals de la zona, a Aller (Astúries), els va trobar estesos a terra, completament immòbils, gràcies a un veí. Ara s’estan recuperant en una clínica veterinària i no volen separar-se. L’estima que senten l’un per l’altre els ha valgut per rebre el nom dels amants més famosos del món: «Romeu» i «Julieta».

El cas de seguiment sobre aquests dos gossets, de petita mida i ideals per fer companyia a persones grans, va començar fa unes setmanes. Segons van explicar voluntàries de l’Associació proanimals d’Aller, «vam rebre l’avís que els gossos estaven cada vegada més abandonats». L’home que els havia estat cuidant va començar a absentar-se durant dies, i els veïns van donar la veu d’alarma.

L’entitat animalista va intervenir en l’assumpte. «Vam informar la Policia Local perquè s’iniciés alguna mesura. Es va decidir que ens els cedís per poder ocupar-nos-en com cal i trobar-los una nova família on els tractessin bé», van explicar des de l’associació. Però el sofriment de «Romeu» i «Julieta» no havia fet més que començar.

D’edat avançada

L’home va demanar poder acomiadar-se dels gossos, que ja són d’edat avançada. «Llavors va aprofitar per baldar-los a cops amb la intenció de matar-los». Els va colpejar en múltiples ocasions amb una petita aixada fins a deixar-los inconscients, estirats a terra.

«Gràcies que hi havia un veí que era a prop, a qui li va explicar que ja havia matat els seus gossos. Va ser llavors quan aquest veí no va dubtar a anar a socórrer-los i donar avís a les autoritats», van explicar des del col·lectiu animalista. Voluntàries de l’Associació proanimals Aller van traslladar els animals a una clínica veterinària.

Notícies relacionades

Van ser diagnosticats de policontusions molt greus, tot i que la seva vida no corria perill. «Són uns lluitadors», van explicar des de l’entitat proanimals. Des que van despertar, adolorits, no han volgut separar-se l’un de l’altre. Així es van guanyar els seus noms de «Romeu» i «Julieta».

Ara estan buscant una acollida urgent per als dos gossos, però amb una condició: no poden separar-se. «Des que es van recuperar ploren si es distancien tot i que només sigui una mica, necessiten una llar que els aculli als dos», van explicar. La casa d’acollida serà temporal i té per objectiu donar les millors cures i carinyo a «Romeu» i «Julieta» fins que estiguin recuperats al cent per cent. Quan això ocorri, l’Associació pro-Animals Aller els buscarà una nova llar perquè comencin una nova vida.