Condemnada a ser sacrificada

Manifestació al Regne Unit per salvar l’alpaca Geronimo

Manifestació al Regne Unit per salvar l’alpaca Geronimo

AFP

1
Es llegeix en minuts

Els defensors de l’alpaca Geronimo van marxar dilluns en direcció de la residència a Londres del primer ministre britànic, Boris Johnson, per demanar-li que impedeixi que aquest animal sigui sacrificat.

Desenes de persones van desfilar entre el Ministeri d’Agricultura i Downing Street denunciant la imprecisió de les proves cutànies que es van realitzar a l’alpaca i que van revelar que pateix tuberculosi bovina.

Justícia per a Geronimo

«Justícia per a Geronimo» o «Retesteu, no a la mort» es podia llegir a les pancartes dels manifestants a l’exterior de Downing Street.

Unes 80.000 persones van firmar una petició per internet per impedir el sacrifici d’aquesta alpaca procedent de Nova Zelanda.

La propietària, Helen MacDonald es va negar a complir l’ordre que van imposar els veterinaris del Govern, cosa que va fer saltar el Geronimo a les pàgines dels diaris, animant els habitualment tranquils dies d’agost.

MacDonald afirma que els dos tests que se li van fer van donar falsos positius, per la qual cosa demana una tercera prova.

Tot i que el ministre de Medi Ambient George Eustice va destacar l’alta fiabilitat de les proves realitzades, no va convèncer la seva propietària, criadora a Gloucestershire (sud-oest d’Anglaterra), que l’acusa de «mentides» i de voler «matar un animal sa».

Notícies relacionades

El pare de Boris Johnson, Stanley Johnson, es va posar fins i tot de la banda de la criadora i va qualificar d’«absurda» l’ordre de sacrifici.

I la propietària no es rendeix: «No la té [la tuberculosi bovina], i el trist és que no se n’adonaran fins que estigui morta».