Escrit el març del 2021

El tuit d’Alberto Ginés contra Vox que s’ha tornat viral

  • El campió olímpic d’escalada va replicar al març amb un missatge crític a una proposta de la formació de Santiago Abascal

El tuit d’Alberto Ginés contra Vox que s’ha tornat viral

Efe

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Alberto Ginés, primer or olímpic en escalada, ha donat a Espanya el tercer metall més preuat en aquests Jocs Olímpics. Ginés és un jove de 18 anys que es va aficionar a l’escalada quan tenia tres anys, contagiat pel seu pare de la seva afició per la muntanya.

Notícies relacionades

El seu primer rocòdrom va ser al parc «El Rode» de Càceres; els seus primers ascensos, en algunes de les muntanyes més pròximes a aquesta ciutat. El 2015, el 2017 i el 2018 va ser campió d’Espanya de dificultat sub-18; el 2017 i el 2018, campió d’Europa juvenil de la mateixa categoria; el 2019, campió d’Espanya absolut. Aquell mateix any va aconseguir la setena plaça en el classificatori olímpic i es va trobar el bitllet per a Tòquio entre les mans.

Tot i que nascut a Càceres, ha desenvolupat els seus entrenaments a Barcelona, on estudia, i Pamplona. La seva presència a Twitter és activa, i després d’aconseguir l’or han transcendit alguns missatges que va fer a propòsit dels esdeveniments polítics. Tuits que s’han tornat virals i en què criticava Vox i es defensava dels qui no el volien en els Jocs per simpatitzar amb l’esquerra. «Els joves no us volem a vosaltres», deia en un missatge del 5 de març en una resposta a un comunicat de Vox sobre la joventut espanyola. Unes setmanes abans, es preguntava: «La gent dient-me a twitter que no em mereixo representar espanya en els Jocs Olímpics per què soc roig, tot bé???».

Temes:

Twitter Vox