Tenia 32 anys

Morir per un ‘selfie’: la ‘influencer’ Sofia Cheung perd la vida mentre es fotografiava en una cascada

La bloguera originària de Hong Kong compartia imatges des dels llocs més escarpats i inaccessibles

  • Un total de 259 persones han mort per tenir la foto més original del 2011 al 2017

Morir per un ‘selfie’: la ‘influencer’ Sofia Cheung perd la vida mentre es fotografiava en una cascada

INSTAGRAM

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sofia Cheung, una famosa ‘influencer’ originària de Hong Kong, va morir dissabte passat mentre es feia un ‘selfie’ al caire d’una cascada.

Cheung, de 32 anys i gairebé 17.000 seguidors a Instagram, passava un dia a l’aire lliure amb tres amics al parc Ha Pak Lai, un hàbitat silvestre ubicat a prop de la ciutat de Yuen Long.

La bloguera va decidir fer-se unes fotos a la vora d’una cascada anomenada Pineapple Mountain, un lloc molt pintoresc i popular entre els turistes quan s’amaga el sol. Pel que sembla, després d’una mala maniobra, la noia va perdre l’equilibri i va caure al buit, impactant contra l’aigua.

Els seus amics van trucar als serveis d’emergència i els socorristes van arribar ràpidament al lloc. La jove va ser traslladada d’urgència a un hospital de Hong Kong, on va ser declarada morta quan van arribar.

Fama de temerària

Notícies relacionades

Sofia tenia la reputació de ser una de temerària i penjava a Instagram fotos de les seves arriscades aventures escalant penya-segats i cims de muntanyes. Les seves passions eren el senderisme, el caiac, l’exploració, les activitats a l’aire lliure i la fotografia. En la seva biografia va deixar escrit que «la vida hauria de ser divertida, no tonta».

El desig de fer-se el ‘selfie’ més extrem ha portat fins a la tomba molts intrèpids fotògrafs en els últims anys. Segons un estudi global realitzat per investigadors de la Biblioteca Nacional de Medicina dels Estats Units i publicat el 2018, un total de 259 persones van perdre la vida mentre fotografiaven entre el 2011 i el 2017. La majoria d’autoretrats fatídics van tenir lloc en cimeres, gratacel, llacs i amb algun mitjà de transport pel mig. La mitjana d’edat de les víctimes va ser de 22 anys: el 50% tenia entre 20 i 29 anys i el 36%, entre 10 i 19 anys.