Les xarxes cremen

Toni Cantó recolza Israel després de llançar l’ofensiva més gran contra Gaza: «¡Ànims!»

  • Les declaracions a Twitter de l’expolític de Ciutadans arriben després de l’atac per terra i aire que ha deixat, almenys, 122 palestins morts

  • Alguns tuitaires recorden que el 2012 va difondre una petició que sol·licitava la firma «perquè es reconegui l’Estat Palestí»

zentauroepp47026010 toni cant190220133501

zentauroepp47026010 toni cant190220133501 / J P Gandul

3
Es llegeix en minuts

Mentre continua l’espiral de violència entre Israel i les milícies palestines, amb una última gran ofensiva que ha deixat més de 122 morts (entre els quals es troben 32 nens), a milers de quilòmetres Toni Cantó ha publicat un polèmic tuit mostrant el seu recolzament a Israel.

«¡Ànim, Israel!», es llegeix a la publicació de l’exmembre de Ciutadans i actual membre del PP, en resposta a un vídeo publicat per l’associació Acció i Comunicació sobre l’Orient Mitjà (ACOM), dedicada a reforçar la relació entre Espanya i Israel, en què es veu Israel activant la seva cúpula de ferro per defensar-se de projectils palestins.

Les xarxes, en contra

Les reaccions no s’han fet esperar i Cantó ha aixecat una onada de crítiques que l’han situat com a primer lloc en la llista de tendències de Twitter a Espanya, amb més de 13.000 publicacions esmentant-lo fins a les 19 hores d’aquest divendres. Uns llocs més a baix, també s’ha convertit en tendència l’adjectiu «miserable», amb què molts usuaris de Twitter han qualificat Cantó.

Amb el seu posicionament al costat d’Israel, que continua llançant míssils contra Gaza, Cantó també ha aixecat les crítiques de companys de professió. És el cas d’Íñigo Errejón, que no ha trigat a recriminar-li que ho estigués «celebrant com si fos un partit de futbol».

Cantó no ha dubtat a respondre-li: «Enviar ànims a una societat que està sent bombardejada per terroristes no té res a veure amb el futbol», ha afirmat. «Tinc clar on em poso. [...] Tu, com sempre, al costat del terrorisme», ha dit.

Una altra de les que s’ha pronunciat és l’actriu Beatriz Rico, que ha qualificat el missatge de Cantó com «el tuit més cruel, menyspreable i maligne que he llegit en la meva vida».

Canvi de postura

Però alguns tuitaires han anat més enllà i no han dubtat a criticar la contradicció de l’expolític de Ciutadans, que el 2012 va publicar un tuit per demanar el reconeixement de l’Estat palestí, de manera que no dubten a qualificar-lo de «miserable» i «oportunista».

Notícies relacionades

A més, el tuit de Cantó arriba després de més d’una setmana de conflictes i violència viscuda entre Israel i els pobles palestins, que han deixat al seu pas centenars de ferits i morts, així com ciutats, llars i edificis completament destruïts.

Però Cantó no ha sigut l’únic en ficar-se en polèmiques per posicionar-se en el conflicte àrabo-israelià. Aquesta mateixa setmana, Gal Gadot, l’actriu d’origen israelià que va encarnar la Wonder Woman de Marvel, ja es va ficar en una polèmica molt similar en què les xarxes la van qualificar de mostrar-se massa «neutral» i «tèbia».

Temes:

Palestina Israel