Álex Casademunt, en 5 cançons

Álex Casademunt, en 5 cançons
3
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La tràgica mort del cantant i presentador de televisió Álex Casademunt, després que a última hora d’aquest dimarts el turisme que conduïa xoqués frontalment amb un autobús a Mataró (Maresme), ha deixat consternat el món de la música i tots els fans del programa ‘Operación Triunfo’, ja que l’artista, que tenia 39 anys, va pertànyer a la primera edició del famós ‘talent’, en el qual també van participar companys com Rosa López, David Bisbal, Chenoa, Bustamante, Manu Tenorio o Nuria Fergó. Tots ells, els primers ‘triunfitos’, també han continuat amb les seves carreres musicals, tot i que amb diferent abast i èxits.

Notícies relacionades

En el cas de Casademunt, si bé va ser el quart expulsat del programa va aconseguir més tard ser repescat a l’Acadèmia gràcies a la seva desimboltura, simpatia i do de gents, mai va desaprofitar l’oportunitat per intentar fer-se un forat a la música i la interpretació (va arribar a participar a algunes sèries com a ‘Sopa boba’ o ‘Arrayán’). També va gravar dos discos, després de passar pel conjunt Fórmula Abierta, que va sortir del mateix ‘reality’ de TVE.

Sens dubte, a Álex Casademunt se’l recordarà per cançons com aquestes cinc:

'Mira, ven, ven'

Amb aquesta cançó del porto-riqueny Chayanne es va estrenar el cantant de Vilassar de Mar al costat dels seus companys David Bisbal i Javián a la primera gala del programa ‘OT’. Al vídeo es pot veure com dels tres alumnes principiants, Casademunt és el que es veu més solt sobre l’escenari i fins i tot es permet una passejada per la passarel·la.

'Dos hombres y un destino'

Un dels moments més icònics i recordats d’’OT’ va ser la interpretació a duo de la cançó ‘Dos hombres y un destino’, al costat del seu amic i company David Bustamente. La cançó que tothom coneix com ’Por el amor de esa mujer’ es va estrenar en directe el 20 de maig del 2002. Amb el pas del temps s’ha convertit en un clàssic del programa. Tant, que Bustamante acaba de llançar al febrer una nova versió, en solitari, del tema. Una cosa que no va sentar gens bé al català, que recentment va utilitzar les xarxes socials per desfogar-se. «Ja que tothom m’ho pregunta, no en sabia absolutament res... , és una gran cançó i m’alegro que soni de nou.. però un missatge tampoc hauria fet mal... Jajaja molts èxits», li va dir al seu amic David a Twitter.

'Vivo por ella'

Després de portar anys fora de l’Acadèmia, Casademunt va ser un dels convidats per participar a la ‘Gala de Nadal d’OT 2017’. En aquella ocasió, el cantant de Vilassar va interpretar al costat de Nerea el també gran tema ‘Vivo por ella’, que ja havien popularitzat originalment Andrea Bocelli i Marta Sánchez. A la primera ‘OT’, l’himne a la música el van interpretar Bustamante i Gisela.

'Te quiero más'

Després del seu pas pel programa, es va unir als seus companys Mireia Montávez, Geno Machado i Javián Antón per formar el grup ‘Fórmula Abierta’. El primer disc del conjunt va ser ’Aún hay más’ (2002), que va incloure el tema ‘Te quiero más’, un ‘hit’ de revetlles i festes aquell estiu.

'Jugándome la vida entera'

El 2003, Casademunt va iniciar una carrera en solitari com a cantant. El seu primer disc, ’Inquietudes’ va sortir a la venda el dia 16 de juny. Inclou 14 temes (5 d’ells compostos pel mateix Álex). També va comptar amb l’ajuda del seu germà Joan en la composició d’algunes cançons. El primer ‘single’ va ser aquesta balada romàntica, ‘Jugándome la vida entera’.