Entrevista al Coronavirus de Twitter

«L’estupidesa dels negacionistes ens dona molta vida»

El compte humorístic en nom de la Covid publica el llibre ‘Cómo acabar sigilosamente con la humanidad’

«L’estupidesa dels negacionistes ens dona molta vida»
4
Es llegeix en minuts

‘Cómo acabar sigilosamente con la humanidad’ és el llibre que acaba de publicar el Coronavirus de Twitter, un compte que es va fer famós des que es van donar a conèixer els primers casos del virus a Europa a causa de la narració satírica que fa dels esdeveniments sobre la pandèmia. Editat per Arpa, aborda temes com el fenomen dels negacionistes i la història de les epidèmies.

«Des de la pesta bubònica ja hi havia persones que no creien en el virus, en aquell temps era més fàcil posar en dubte coses que venien de la ciència, ja que encara no estava gaire desenvolupada, però ara em costa creure que hi hagi gent que no cregui en el coronavirus. Tothom coneix algú del seu entorn que s’ha contagiat. Però d’altra banda, als virus ens dona molta vida la gent negacionista», explica @CoronaVid19, que fa tota l’entrevista sota aquesta identitat sense revelar quina persona o persones hi ha al darrere. A més, afegeix que «els negacionistes, tot i que et menystinguin, són un element indispensable per a la propagació. L’estupidesa humana que envolta cadascun dels seus pensaments (anticiència) és un regal».

De fet, els que neguen la pandèmia, juntament amb la gent que passeja pel carrer sense mascareta, els que se salten les mesures disciplinàries de seguretat i els que munten festes (clandestines o no) són les «persones favorites» d’aquest virus i dels seus antecessors: «Jo estic encantat i estic desitjant que torneu a sortir de festa, anar al cine, al teatre, tots ben juntets», assenyala amb to humorístic.

Amb tot aquest enrenou que es va formar, ara fa un any, al voltant del compte de Twitter, un editor es va posar en contacte amb el Coronavirus amb una proposta per escriure un llibre que parlés sobre les pandèmies que han posat en alerta el món. «Un virus no podria rebutjar aquesta temptadora oferta», aclareix entre rialles. ‘Cómo acabar sigilosamente con la humanidad’ (ja disponible) explica la història de les diferents pandèmies que han assolat la humanitat, però des del punt de vista dels virus (grip espanyola, malària, pesta negra, xarampió, sida, verola, Ebola i coronavirus).

«La idea és que la gent pugui conèixer la història tal com la veiem nosaltres, els virus, i explicar els motius pels quals no estem gens contents amb l’ésser humà i les seves accions. (...) De fet, tenim un grup de WhatsApp, incloent-hi la verola, que la pobra va ser assassinada per la ciència, i anem posant les nostres impressions sobre vosaltres», incideix. L’escriptura del llibre l’ha fet reflexionar sobre certes coses com que «l’estupidesa humana no té límits. que hauríeu de poder mirar una miqueta al passat perquè igual podríeu avançar a problemes futurs i que confieu en la ciència si de veritat voleu acabar amb mi». «Si jo fos un ésser humà no dubtaria a posar-me la vacuna, ja que és una cosa que em té bastant inquiet com a virus».

@CoronaVid19 compta avui amb gairebé un milió de seguidors i continua desencadenant rialles. «A veure si hi ha vida a Mart. M’encantaria tenir una variant marciana», confessava recentment. «‘¡Se abracen, coño! ¡Tosiendo todo el mundo!’», escrivia el 23-F amb una foto de Tejero en l’assalt al Congrés.

Notícies relacionades

Tal és el seu humor explicant l’ actualitat, que molts famosos, periodistes i comptes amb identitats ocultes com Diostuitero i Norcoreano interactuen virtualment amb ell seguint el joc de les seves bromes. No obstant, CoronaVid19 confessa que el seu compte favorit és el de la periodista Mónica Carrillo, amb la qual ha tingut diverses picabaralles humorístiques. «Soc fan d’un ésser humà com Mónica Carrillo, em sembla una persona supergraciosa i que porta el seu compte de Twitter d’una manera molt humorística. Alguna cosa que de primeres no t’esperes, perquè és presentadora de notícies, i això és una cosa molt seriosa, però després és una persona que sap connectar amb el seu públic. Em sembla unasupertuitera», explica entre afalacs.

El pròleg del llibre va a càrrec de Pedro Vallín («perquè no va voler fer-lo Miguel Bosé»), periodista i un dels pares dels premis Feroz.