Per 21.000 euros

Sotheby’s posa a la venda unes vambes exclusives d’Obama

Aquest parell personalitzat del model Hyperdunks de Nike només té un ‘bessó’, que es va regalar al 44è president dels EUA el 2009

Sotheby’s posa a la venda unes vambes exclusives d’Obama
3
Es llegeix en minuts

La casa de subhastes Sotheby’s ha anunciat que vendrà per 25.000 dòlars (uns 21.000 euros) unes vambes exclusives dissenyades per Nike per a l’expresident dels EUA Barack Obama, un dels dos parells que es van fer a mida, una talla 12,5 d’home, del model Hyperdunk.

L’altre parell idèntic el guarda al seu armari el 44è president dels Estats Units, des que l’hi van regalar el 2009. Les sabates celebren la presidència d’Obama i s’han mantingut en perfecte estat, com el dia que es van fabricar, fa 12 anys.

Les botes de bàsquet, en blanc, vermell i blau, porten el número 44 brodat a la part interior davantera de cada peu, amb el segell presidencial patriòtic a les llengüetes, amb les àguiles de cap blanc i la data del 1776, any fundacional del país nord-americà.

Sotheby’s traurà a la venda el calçat a les 16.44 h de divendres, 12 de febrer, quan comença el cap de setmana llarg que culmina amb el Dia del President, jornada festiva als EUA, tot i que abans d’aquesta data les vambes poden veure’s a la galeria de la companyia a Manhattan. 

Es tracta de la primera peça important que Sotheby’s ven a la seva nova plataforma, Buy Now, en què poden comprar-se instantàniament diferents articles de luxe i de col·leccionista a un preu concret, sense necessitat de licitar

Passió pel bàsquet

Ben coneguda és la passió de l’expresident pel bàsquet, esport del qual fa gala de tenir grans habilitats; és un gran tirador a cistella sota pressió, com s’ha pogut veure en diverses ocasions.

L’afició li ve de lluny, des de l’època d’estudiant. El 1979, durant el seu últim curs a l’escola Punahou (Honolulu), va ser un dels jugadors clau perquè l’equip universitari guanyés el campionat estatal de Hawaii (es pot veure Obama amb les seves Nike Blazers a les fotos de l’equip).

Tres dècades més tard, quan es va convertir en inquilí de la Casa Blanca, una de les primera coses que va fer va ser adaptar la pista de tennis a una pista de bàsquet completa. Durant el seu mandat va defensar moltes causes benèfiques i va tenir visitants distingits, inclosos membres del Saló de la Fama de l’NBA, jugadors de Wounded Warrior i equips de campionats de bàsquet universitari. Tal com expliquen a la pàgina de Sotheby’s, tot i que no disposava de gaire temps, se sap que va disputar algun partit amb el personal de la Casa Blanca.

Un model olímpic

Nike va llançar les Hyperdunks el 2008 per a l’equip de bàsquet dels EUA, per als Jocs Olímpics de Pequín d’aquell mateix any. Presentaven innovacions tècniques com la capa lleugera Flywire (inspirada en l’enginyeria dels ponts penjants) i soles Lunarlon (inspirades en la NASA). Aquestes vambes olímpiques, utilitzades pels medallistes d’or, inclosos Kobe Bryant i Jason Kidd, es coneixen com ‘United We Rise’.

Les Hyperdunk personalitzades d’Obama estan molt influïdes per aquest model ‘United We Rise’, una sabata que representa els Estats Units. Res millor per calçar un president.

Notícies relacionades

La relació d’Obama amb Nike ve de lluny, des dels seus dies de jugador universitari amb els equips JV i Varsity, a l’escola Punahou de Hawaii, on va guanyar el campionat estatal el 1979 amb les seves Nike Blazers.

Durant la seva presidència, el gegant de l’esport i el president van presentar diferents campanyes, i l’any passat Nike va donar 5 milions de dòlars a la Fundació Obama per a la creació d’un espai públic per promoure l’activitat física al Centre Presidencial Obama al costat sud de Chicago.

Temes:

Barack Obama