Vocació per l’ensenyament

La imatge d’un professor que corregeix exàmens a l’hospital un dia abans de morir es torna viral

La filla del docent nord-americà, que especifica que no ha mort per Covid, es mostra sorpresa per l’àmplia difusió de la seva publicació, que a Facebook assoleix en sis dies gairebé 200.000 ‘m’agrada’

La imatge d’un professor que corregeix exàmens a l’hospital un dia abans de morir es torna viral
2
Es llegeix en minuts

La història d’Alejandro Navarro, un professor de l’escola pública San Felipe del Río a Texas (Estats Units) que no va deixar de corregir els exàmens dels seus alumnes, s’ha viralitzat. I és que el docent va estar avaluant els treballs dels seus escolars mentre estava ingressat a l’hospital, un dia abans de morir.

La seva filla, Sandra A.Venegas, ha compartit una publicació a la xarxa social Facebook, acompanyada d’una imatge en la qual es pot veure el seu pare treballant amb el portàtil, en la qual enalteix la seva passió per l’ensenyament i on la jove dedica una reflexió sobre la feina que fan els professors i la dedicació i vocació que tenen.

La història no ha tardat a córrer com la pólvora i en tan sols sis dies ha donat la volta al món. La publicació acumula més de 189.000 ‘m’agrada’ i 12.000 comentaris amb mostres d’afecte i compassió per la jove.

This is my dad Alejandro Navarro, the day before he passed away, worried about finalizing grades for progress reports....

Posted by Sandra A. Venegas on Thursday, December 17, 2020

Una història de dedicació

La usuària explica que el seu pare, quan es va assabentar que ingressaria a l’hospital, va decidir agafar el seu portàtil per poder corregir els exàmens que tenia pendents dels seus alumnes. Mostra d’això és la imatge que comparteix, en la qual es pot veure l’Alejandro ajagut al llit amb el portàtil recolzat a les cames.

Notícies relacionades

Venegas ha aprofitat l’ocasió per fer una reflexió sobre la feina que fan els professors no només a les aules, sinó també fora d’elles. «Els mestres dediquen moltes hores extres, tantes hores que molts no se n’adonen. Fins i tot durant una pandèmia, fins i tot durant una crisi de salut, els mestres es preocupen per complir els seus deures». La dona explica que l’última vegada que va veure el seu progenitor va ser uns dies abans de morir i que li hagués agradat haver aprofitat l’ocasió per passar temps junts ja que, segons explica, el pare estava treballant.

La publicació de la Sandra ens recorda la importància de compartir temps amb aquells que més estimem, sobretot ara que estem vivint una situació anòmala a causa de la pandèmia de coronavirus. Una malaltia que no va ser la causa de la mort del seu progenitor, segons ha remarcat ella posteriorment davant la viralització de la publicació.