jove promesa política

Naomi Biden, així és la neta 'influencer' de Joe Biden

Llicenciada en Relacions Internacionals, la jove de 27 anys és amiga íntima de Tiffany Trump, filla de l'adversari del seu avi

naomibidenok-1

naomibidenok-1

4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En les últimes setmanes Naomi Biden s’ha fet molt popular per ser una de les màximes defensores del seu avi, el des d’aquest dissabte flamant president dels EUA, Joe Biden, que després d’un recompte d’infart ha aconseguit fer fora de la Casa Blanca Donald Trump. La noia, de 27 anys, no és només una neta que adora el seu avi, també s’ha convertit en tota una ‘influencer’ a les xarxes. 

«Estic orgullosa de ser la teva neta cada dia, però aquesta nit estic igual d’orgullosa de ser americana», va escriure durant el primer debat presidencial televisat entre Biden i Donald Trump. Tota la campanya ha estat animant la gent a votar a través del seu compte de Twitter, on ha agraït a famosos com Lady Gaga el recolzament incondicional al seu avi.

I en les últimes hores, després de la nit electoral de dimarts, la Naomi ha seguit gairebé minut a minut el recompte de vots que finalment ha donat la victòria als demòcrates Biden i la seva vicepresidenta, Kamala Harris.

A la seva última publicació d’Instagram, on voreja els 19.000 seguidors, avisa que si volen vèncer el seu avi hauran «de passar per sobre d’ella i de tota la seva família». 

Una altra política en la família

El seu interès per la política ve de lluny. Llicenciada en Relacions Internacionals, la jove ha viscut des de petita molt de prop la carrera del seu avi. Quan Biden va ser el vicepresident en el govern de Barack Obama (2009-2017), el va acompanyar en alguns viatges a la Xina, Turquia o Nova Zelanda.

La neta gran de Biden (77 anys) va estudiar a la Universitat de Pennsilvània, on es va graduar en Sociologia el 2016. En aquelles classes va ser on va conèixer i va entaular amistat amb una famosa estudiant, Tiffany Trump, la filla model que Donald Trump té amb Marla Maples. Amb ella ha acudit a diversos esdeveniments de l’alta societat i també han compartit diverses estades de cap de setmana als Hamptons, el paradís dels novaiorquesos més acabalats:  milionaris, artistes i presentadors de la tele. Allà es ‘desintoxicaran de la jungla d’asfalt, a les seves infinites platges, els seus formidables camps de golf i les seves increïbles mansions’.

Tant Biden com Trump van coincidir fa quatre anys en l’acte de graduació de les dues sociòlogues. Pot ser que les seves famílies siguin rivals, però elles continuen sent bones amigues.

Tiffany Trump amb Naomi Biden. / INSTAGRAM

Després de Sociologia, la Naomi va continuar amb els seus estudis a la Facultat de Dret de Colúmbia, on el maig passat es va graduar en una cerimònia per videoconferència en què el seu avi va oferir un emotiu discurs. Actualment treballa com a advocada en un prestigiós despatx de Nova York. 

El seu nom, tot un homenatge

Naomi és la primogènita de Hunter Biden i la seva primera dona, Kathleen Buhle. Deu el seu nom a la filla menor que Joe Biden va tenir amb Neilia Hunter Biden i que va morir a l’acte amb la seva mare en un fatídic accident de cotxe el 1972. La nena tenia 13 mesos. Venien de comprar l’arbre de Nadal quan un camió els va atropellar. A més d’elles, al cotxe hi anaven els nens Beau i Hunter (el pare de la Naomi). 

La Naomi té dues germanes més petites, la Finnegan, de 20 anys, que estudia a la Universitat de Pennsilvània, i la Maisy, de 19 anys, que és molt amiga de la Sasha, la filla menor de Barack i Michelle Obama. Totes tres van saltar als titulars fa tres anys, després del divorci dels seus progenitors. Va ser llavors quan el seu pare va començar a sortir amb Hallie Biden, vídua del seu germà Beau, que va morir d’un tumor cerebral el 2015. El mateix Joe Biden va beneir la relació, que no va durar gaire, ja que un any després Hunter va començar a sortir amb la directora de cine sud-africana Melissa Cohen, amb qui té un nadó d’un any.

Notícies relacionades

La ‘influencer’ del clan Biden és l’única dels set nets que manté en obert el seu perfil d’Instagram, gràcies al qual es coneixen les seves aficions: els animals, els esports, els viatges, la lectura i el mar. 

Jove nòvio advocat

Fa dos anys, mentre estudiava Dret, va conèixer el seu actual nòvio, Peter Neal, originari de Los Angeles i quatre anys menor que ella. El jove, que comparteix amb Naomi l’afició per l’esquí, va col·laborar en la campanya presidencial de Hillary Clinton, el 2016, i després a la Casa Blanca amb Barack Obama. Allà va ser on Neal va conèixer Joe Biden diversos anys abans de conèixer Naomi. Actualment està preparant el seu doctorat a la Universitat de Pennsilvània. Durant el confinament, la parella, gran aficionada a l’esquí, va posar en marxa una pàgina web per ajudar les persones en risc d’exclusió a accedir als serveis benèfics.