A LA TORRE EIFFEL

Models de talles grans desfilen per la diversitat a París

El moviment Body Positive celebra la quarta edició d'una passarel·la que busca que tothom s'accepti tal com és

xl

xl

2
Es llegeix en minuts
AFP

Mig miler de dones de talles grans han desafiat la pluja i al coronavirus i han desfilat als peus de la Torre Eiffel a París per reclamar més diversitat en la moda i ajudar la gent a acceptar-se.

Sota un cel gris parisenc, amb baixes temperatures i amb mascareta, el bon humor no ha faltat en aquesta 'All sizes catwalk' (passarel·la per a totes les talles) del moviment Body Positive, termes adaptats de la cultura anglosaxona.

Models amb corbes, però també primes, petites, amb diferents morfologies, principalment vestides amb llenceria i camises de dormir, han desfilat a la plaça del Trocadero, amb la Torre Eiffel de fons. També alguns models homes s'han unit a la passarel·la.

«Aquesta desfilada va ser un veritable desafiament: 500 models van desafiar les restriccions i el virus, i van venir de tot França i de Bèlgica, demostrant així que el moviment creix», ha celebrat Georgia Stein, líder del moviment Body Positive a França, que ha celebrat la seva quarta edició.

«És un moviment d'indulgència per a un mateix i els altres, qualsevol que sigui l'edat, la morfologia, el seu hàndicap, malaltia. Pot passar qualsevol cosa en la vida i un se sent malament amb si mateix. Aquest moviment és aquí per ajudar-vos», ha declarat Stein a l'agència France Press.

Més informació (Auto)

Título notícia (Auto)

Título notícia (Auto)

Més informació (Auto)

Título noticia (Auto)

Título noticia (Auto)

Vestides de Shein

Les models anaven vestides per la marca xinesa Shein. «No vaig trobar una marca francesa, ¡m'hauria agradat!», ha declarat, i va considerar en canvi que les coses estan canviant a França en les campanyes publicitàries i fins i tot en les passarel·les de la Setmana de la Moda.

Al març, Chanel va treure a desfilar una model de talla 40 l'aparença normal de la qual, destacava entre les altres.

Amélie Dore, de 30 anys, professora d'ensenyament superior, ha lluït amb orgull un conjunt d'encaix que ressaltava les seves formes durant la desfilada, per provar que «totes les dones són boniques».

«Estic molt orgullosa d'estar aquí», ha explicat Christina Constantin, una agent de viatges de 27 anys que va portar un sostenidor color carn i unes malles negres amb estampat de lleopard.

Notícies relacionades

Dawson Barba, una venedora de 30 anys, ha descobert el Body Positive gràcies a les xarxes socials i aquesta ha sigut la seva primera desfilada.

«És una gran alegria», ha assegurat la dona, amb unes calcetes i un sostenidor d'encaix negre i verd. La seva manera de protestar contra una societat que cultiva la bellesa «estandarditzada».

Temes:

París Models