DE HAWAII A LES FILIPINES

Un surfista recupera la seva taula després de recórrer 8.000 quilòmetres

Doug Falter va perdre la seva taula fa dos anys a Hawaii i un professor l'ha trobat en una platja filipina

zentauroepp55037116 this undated handout photo received on september 18  2020 co200921111400

zentauroepp55037116 this undated handout photo received on september 18 2020 co200921111400 / HANDOUT

2
Es llegeix en minuts

Quan Doug Falter, un surfista nord-americà que estima les grans onades, va caure de la taula davant les costes de Hawaii, no es podia imaginar que la post es desviaria fins a les Filipines, a més de 8.000 quilòmetres de distància. Més de dos anys després de veure-la desaparèixer al mig de les grans onades de Waimea Bay, un punt de reunió surfista hawaià molt famós, Doug Falter l’ha trobat a través de les xarxes socials.

La seva taula es va dirigir a l’illa de Sarangani, ubicada al sud de l’arxipèlag filipí, a més de 8.000 quilòmetres de Hawaii. El seu nou amo, Giovanne Branzuela, és un aprenent de surf que ensenya en una escola primària local. «Quan la vaig veure a la foto, no m’ho podia creure, vaig pensar que era una broma», ha dit a France Presse el surfista nord-americà, de 35 anys, en una conversa a través de Zoom.

Doug Falter, a l’esquerra, amb la seva taula de surf el 2015. A la dreta, Giovanne Branzuela, amb la mateixa taula en una platja filipina, aquest any. / AFP

Fa uns mesos, Branzuela va comprar aquesta taula a un veí per 2.000 pesos (uns 35 euros). Va ser trobada, feta malbé, per uns pescadors filipins l’agost del 2018, flotant en alta mar, sis mesos després de la seva desaparició. El nom del fabricant hawaià de la taula, Lyle Carlson, encara era visible. Desconcertat, el professor filipí va buscar a Facebook i li va enviar al ‘shaper’ (el fabricant de la taula) una foto de la seva troballa. Carlson després va compartir la foto a Instagram, esmentant Doug Falter. «Era una planxa de surf de Hawaii. No podia creure-m’ho», explica Branzuela, de 38 anys.

L’agraïment

El surfista nord-americà planeja viatjar a la petita illa filipina per recuperar la seva propietat quan s’aixequin les mesures de restricció de viatges relacionades amb la pandèmia del coronavirus. «Aquesta taula va significar molt per a mi per tot el que vaig aconseguir fer amb ella», ha dit Falter, que va començar a surfejar fa uns 15 anys a Florida, i després es va instal·lar a Hawaii.

Notícies relacionades

Amb aquesta taula, Falter, fotògraf professional, havia participat el 2016, amb onades de fins a 20 metres, en la competició de surf Eddie Aikau, que es realitza a la platja de Waimea Bay i porta el nom d’un mite d’aquesta disciplina. Falter vol mostrar el seu agraïment a Branzuela regalant-li una planxa de surf per a principiants a canvi de la seva i passar un temps a les Filipines donant lliçons d’aquest esport. Mentrestant, està recaptant fons per a l’escola de Branzuela. «Aquesta és una excusa perfecta perquè jo vagi a les Filipines i tanqui el cercle de la història», ha dit el nord-americà. «Crec que seria un bon final per... ensenyar-li a surfejar».

 

Temes:

Filipines