en homenatge a Floyd

Pilarín Bayés crea polèmica en les xarxes per una vinyeta antiracista

La dibuixant ha compartit un muntatge amb dues figures, una d'un jugador blanc i una d'un de negre que s'alça amb el primer lloc del pòdium amb uns números confusos a la seva samarreta

bayes

bayes

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La coneguda dibuixant catalana  Pilarín Bayés  ha creat una gran  polèmica en les xarxes socials  amb la vinyeta que ha compartit per fer el seu particular homenatge a la causa antiracista, avivada en aquests últims dies per la  mort del ciutadà negre George Floyd  a mans d'un policia blanc als Estats Units. 

La vinyeta, en la qual apareixen dos jugadors de bàsquet damunt d'un pòdium, ha creat un bon enrenou a Twitter pel número que apareix al pit del dibuix de l'home negre. El jugador, que apareix al pòdium com a guanyador, porta a la camiseta  estampat el número 44, però la tipografia confusa ha portat molts a creure que eren les lletres  SS.

Més informació (Auto)

Títol notícia (Auto)

Títol notícia (Auto)

Sorpresa i afligida

Bayés, que ha quedat sorpresa pels comentaris en les xarxes, ha explicat en una entrevista a RAC-1 que  ho ha passat malament per les crítiques rebudes,  perquè no l'han acabat d'entendre. «És un dibuix de l'any 74 i ens ha semblat oportú compartir-lo avui. És un podi en el qual un negre surt victoriós. Algunes persones han entès que el 44 era una SS, però això no té sentit», ha assegurat la dibuixant. 

Notícies relacionades

«Que ningú s'enfadi per això en un moment tan dramàtic. Això només tenia la intenció de posar-nos al costat de la gent», ha insistit Bayés. Els comentaris compartits en les xarxes denuncien que el personatge negre dibuixat per Bayés porta una samarreta de les SS i «que ha sigut dibuixat com un personatge de sambo».

«Aquest dibuix no és la manera de recolzar el  #blacklivesmatter»,  assegura un altre usuari, que recorda que quan la dibuixant il·lustra un home negre sempre ho fa amb «un home de llavis enormes».