Emergència sanitària

'The New Yorker' dedica la seva portada als herois de la pandèmia, els metges

euyobfyxkamhuqy

euyobfyxkamhuqy

1
Es llegeix en minuts
EFE

 La icònica revista ‘The New Yorker’ dedica la il·lustració de la seva última portada, a càrrec de Chris Ware, als qui han sigut qualificats com els herois de la pandèmia del coronavirus, el personal mèdic, amb un disseny que posa de manifest que aquest sector de la societat, tan exposat a la malaltia, també té família i fills.

El dibuix, titulat «Bedtime» (L’hora de dormir) mostra un passadís hospitalari ple de metges i infermeres en acció, vestits amb les bates, guants i mascaretes quirúrgiques característics d’aquesta epidèmia, mentre un d’ells li diu ‘bona nit’ al seu marit i fills a través de la pantalla d’un telèfon mòbil.

Un article explicatiu de la publicació, amb qui Ware col·labora des del 1999, exposa el procés creatiu de l’autor, que en aquest cas es va veure ajudat precisament per la seva filla.

«Com a tàctica de procrastinació, de vegades li pregunto a la meva filla de 15 anys sobre què hauria de ser el còmic o el dibuix sobre el qual estic treballant», comenta Ware. «No només perquè em permet allunyar-me de la meva taula de dibuix, sinó perquè, com molts nens de la seva generació, ella presta atenció al món».

«Assegura’t que sigui sobre el fet que la majoria de metges tenen fills i famílies pròpies», li va dir al dibuixant la seva filla.

«Mentre alguns ens preocupem pel que veurem a Netflix, uns quants inquietants articles, assajos i entrevistes amb metges descriu el que afronten en les pròximes setmanes», diu.

La portada ha rebut una bona acollida a les xarxes socials, ja que surt a la llum en el moment en què se celebra el Dia Nacional del Metge als EUA, el segon en la llista dels «trending topics» de Twitter del dia.

Notícies relacionades

Els usuaris van descriure la peça de Ware com a «icònica» o «fantàstica», mentre que d’altres van opinar que «s’ha de tenir el cor de pedra perquè aquesta portada no t’emocioni».

«Molts de nosaltres hem dit ‘bona nit’ a través de Facetime als nostres fills des de la sala d’un hospital com passa en aquesta oportuna obra d’art», diu a Twitter la doctora Adrienne Hoyt-Austin.

Temes:

Coronavirus