REORIENTACIÓ DEL NEGOCI

LVMH i L'Oréal es posen a produir gel desinfectant

«En aquesta crisi excepcional, és la nostra responsabilitat contribuir de qualsevol manera possible a l'esforç col·lectiu», asseguren els gegants de la cosmètica

zentauroepp52830409 fbrica gel200319093519

zentauroepp52830409 fbrica gel200319093519

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La indústria cosmètica també posa el seu gra de sorra en aquests temps difícils de coronavirus. Els gegants de la moda i la perfumeria, com el conglomerat LVMH (Louis Vuitton, Christian Dior, Guerlain, Givenchy) i L’Óreal, ‘estan reorientant’ temporalment el seu negoci i han posat algunes de les seves fàbriques de perfum a produir gel desinfectant, un article molt necessari per lluitar contra el Covid-19 i que, desgraciadament, no sempre es troba disponible en tots els supermercats i farmàcies, ja que a causa de la gran demanda mundial hi ha desproveïment.

LVMH ha comunicat que la producció del gel hidroalcohòlic s’ha començat a produir en alguns dels seus centres i que s’entregarà a les autoritats sanitàries –en aquest cas, franceses– sense cost. La firma assegura que té una capacitat de produir 12 tones de gel en una primera tanda.

Una bateria d’ajuts

El grup L’Oréal, per la seva banda, ha activat una bateria de mesures a nivell europeu per recolzar els col·lectius més afectats en la lluita contra el coronavirus, com els hospitals, les perruqueries, les perfumeries, entre d’altres, segons ha informat en un comunicat.

El grup francès ha anunciat la seva col·laboració amb les autoritats sanitàries europees fabricant desinfectant per a mans, una cosa que ja va començar a fer la setmana passada, però que en les pròximes setmanes intensificarà per produir quantitats més significatives.

Garnier recolzarà els seus clients de la distribució d’aliments subministrant-los desinfectant de mans de manera gratuïta. 

Per la seva banda, La Roche-Posay ajudarà el personal sanitari i els farmacèutics proporcionant als hospitals, les residències de gent gran i les farmàcies desinfectant per a mans.

A més, per col·laborar amb les petites empreses, com ara perruqueries i perfumeries, tancades després de la declaració d’estat d’alarma a Espanya, que distribueixen productes de les marques del grup, ha decidit congelar les seves factures fins que puguin reobrir els seus negocis. L’Oréal té previst també reduir els terminis de pagament als proveïdors.

«En aquesta crisi excepcional, és la nostra responsabilitat contribuir de qualsevol manera possible a l’esforç col·lectiu», ha explicat Jean-Paul Agon, CEO de L’Oréal. «A través d’aquests gestos, L’Oréal vol expressar el seu reconeixement i solidaritat amb els qui estan demostrant una gran valentia de manera desinteressada i s’estan esforçant per combatre aquesta pandèmia», ha indicat.

Notícies relacionades

Finalment, la Fundació L’Oréal donarà un milió d’euros a les organitzacions i fundacions sense ànim de lucre amb què ja col·labora. Això ajudarà els més necessitats a poder adoptar també les precaucions recomanades per combatre el coronavirus i suportar les conseqüències d’aquesta pandèmia.

A aquestes organitzacions, que L’Oréal recolza anualment, se’ls oferirà equips d’higiene (gel de dutxa i xampú) i desinfectant per a mans per a treballadors socials, voluntaris i beneficiaris.

Recomanacions de l’OMS

És important recordar que el desinfectant de mans no és un substitut per rentar-se les mans adequadament amb aigua i sabó. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) suggereix l’ús de desinfectant de mans casolà en llocs on no es té accés a aigua neta o on els productes desinfectants de grau mèdic no estan disponibles.

Temes:

Moda Coronavirus