TENDÈNCIA

Les xarxes es debaten entre el boicot o el recolzament a Terol

El 'sí' del diputat Tomás Guitarte a la investidura del socialista Pedro Sánchez posa la ciutat en el mapa i la situa com a tendència a Twitter

teruel

teruel

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mai abans s’havia parlat tant de la capital de província amb menys habitants d’Espanya. La decisió del diputat de Terol Existeix, Tomás Guitarte, de donar suport a la investidura del socialista Pedro Sánchez ha posat la ciutat en el mapa i l’ha situat com a tendència a les xarxes socials.

Hi havia els que cridaven al boicot als seus productes i els que asseguraven que mai visitarien la ciutat ni la província, tot i que en les últimes hores d’aquest dimecres l’etiqueta que es troba entre els temes més populars del moment és #YoVoyATeruel.

Anècdota

El diputat delegat de Turisme de la Diputació Provincial de Terol, Diego Piñeiro (PSOE), ha assegurat que el fet que la ciutat estigui «en boca de tots els espanyols» és una cosa «positiva» i ha restat importància a la crida al boicot que algunes persones han impulsat en xarxes socials, al·legant que és una cosa «anecdòtica».

L’alcaldessa de Terol, Emma Buj (PP), sí que ha lamentat que alguns usuaris haguessin decidit impulsar aquesta campanya, tot i que ha considerat que en altres territoris on s’havien incitat actuacions similars «rares vegades havien tingut cap repercussió» i ha afegit que un representant del comerç deia que «fins i tot solen incrementar-se les vendes».

Increment de vendes

Hi ha fins i tot qui ha aprofitat l’«impuls» de la crida al boicot a les xarxes, com una empresa de Monreal del Campo, Degusta Teruel, que el dia en què es va llançar l’etiqueta #boicotTeruel va anunciar enviaments gratuïts, cosa que li ha generat un considerable increment en les seves vendes.

Guitarte ha indicat aquest dimecres en roda de premsa que tot i que s’ha posat èmfasi en la pressió en contra per forçar el vot, paral·lelament hi ha hagut una «massiva manifestació» de recolzament per part de «moltíssima gent» de Terol i de les plataformes de l’Espanya Buidada.

Notícies relacionades

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Terol es reuneix aquest dijous per mostrar el rebuig del consistori al boicot en xarxes socials i mostrar el seu suport a Guitarte, qui en una entrevista a la ràdio ha cridat a asserenar els ànims i ha recordat que des de l’agrupació d’electors sempre van deixar clar que el seu vot aniria al candidat amb més recolzaments, fos aquest Sánchez o Pablo Casado.

Seguiu Extra a Facebook