POLÈMICA EN LES XARXES

La felicitació nadalenca de Vox Cadis es fa viral per ser els tres Reis d'Orient blancs

Fonts del partit expliquen que era un esbós que s'ha distribuït per culpa d'«una filtració malintencionada»

asset-4733782vox alta

asset-4733782vox alta

1
Es llegeix en minuts
Eruopa Press

Una felicitació nadalenca de Vox Cadis, enviada per «una filtració malintencionada» al «ser un esbós», segons el partit, s’ha fet viral aquest dimecres per xarxes socials WhatsApp a l’aparèixer en la foto triada els tres Reis d’Orient de pell blanca. Posteriorment, el partit ha enviat la felicitació oficial que volia al principi.

Fonts del partit han explicat que es tractava d’un esbós i que, a més, la foto dels tres Reis d’Orient havia sigut agafada d’un banc d’imatges. Així mateix, han incidit que s’ha tractat d’«una filtració malintencionada».

No obstant, malgrat l’«error» reparat, ha donat temps perquè la imatge es fes viral. Així, fins i tot el mateixalcalde de Cadis, José María González, s’ha pronunciat en el seu compte oficial de Twitter afirmant: «És terrible que precisament en aquesta terra que beu de cinc arrels, entre aquestes, l’afrodescendent, es tergiversi la història, s’estengui el racisme fins i tot en les tradicions populars. Així és l’odi de l’extrema dreta».

Notícies relacionades

 

Després, els comentaris en les xarxes socials es compten per centenars, des dels que critiquen Vox per «buscar la polèmica» fins als que creuen que «hi ha desenes d’imatges i frescos antics de tres reis blancs des de fa segles».