ESPOT LACRIMOGEN

E.T. i Elliot es reuneixen 37 anys després en un nostàlgic anunci nadalenc

El famós extraterrestre de Spileberg torna a la Terra per visitar el seu vell amic i la seva nova família en un espot del canal Xfinity

iemufxwm7mlk0kfk / periodico

3
Es llegeix en minuts
Laura Estirado

Dos amics inseparables a la gran pantalla, ‘E.T., l’extraterrestre’ i el petit Elliot, han tornat a reunir-se ni més ni menys que 37 anys després, per a un anunci nadalenc per al canal Xfinity de la cadena NBC. L’espot, de més de quatre minuts –gairebé una petita pel·lícula que resumeix l’argument del gran èxit de ciència-ficció de Steven Spielberg de 1982– és pura nostàlgia condensada i promet fer que rodoli més d’una llagrimeta a la generació que ja pentina algun cabell blanc. 

¿Qui anava a creure que després de partir a «mi-ca-sa» el petit extraterrestre capgròs de llargs braços i índex fosforescent tornaria a visitar el seu amic Elliot? Aquest va ser el somni de molts nens als 80 i ara, Lance Acord, encarregat de fotografia de títols com ara ‘Lost in translation’, ha fet realitat dirigint aquest anunci que ha comptat amb el beneplàcit del mateix Spielberg

Es manté la integritat de la història

«L’audiència tindrà tot el que volen d’una seqüela, sense les parts que podrien destruir la bellesa de l’original i el lloc especial que té als cors de tot el món», ha assegurat el mateix Henry Thomas, que ha tornat a posar-se a la pell d’Elliot, si bé ara és un pare de família, amb dona i dos fills (molt semblants a ell i la seva germana al film original, Drew Barrymore). «La integritat de la història de la pel·lícula no s’ha perdut amb aquest anunci. És un ‘win win’ (tots guanyen), ha explicat l’actor en un comunicat. 

Gairebé quatre dècades després, E.T. els visita quan la família ja ha fet el ninot de neu al jardí i ha posat els llums de Nadal a casa seva.

L’espot, que s’ha emès coincidint amb el Dia d’Acció de Gràcies als Estats Units, també reviu l’extraordinària banda sonora amb música de John Williams

«E.T. ha tornat a la Terra per a una visita sorpresa amb Elliott, que ara té la seva pròpia família. Tot i que la tecnologia ha canviat el nostre món des de l’última vegada que es va veure fa 37 anys, la seva connexió i amistat continua sent forta i és un recordatori commovedor de com d’important és tornar a connectar durant la temporada de vacances», ha explicat el canal a les xarxes socials i Youtube, on també ha penjat l’anunci.

Repàs dels millors moments

La cinta és un ‘reboot’ amb els momentassos d’‘E.T., l’extraterrestre’, com el gerro amb les flors que reviuen si l’alienígena és a prop, l’ensurt al porxo, el fill d’Elliot amb la jaqueta de caputxa vermella, i el moment en què, com el seu pare, vola amb bicicleta amb el seu nou amic espacial ficat a la cistella, i amb la lluna plena il·luminant la nit. Com en el guió original, E.T. torna a casa seva en una nau i deixa una profunda empremta en la família d’Elliot.

Thomas tenia 11 anys quan va saltar a la fama amb aquesta pel·lícula de Spielberg. Per a aquella interpretació va ser nominat a un Globus d’Or i a un Bafta. Després va encarrilar la seva carrera sense convertir-se en una joguina trencada com els va passar a altres estrelles que es van fer famoses en la infància. Va seguir els seus estudis, va participar en alguns anuncis i en alguns films per a la petita i gran pantalla de diferent envergadura. En la seva filmografia destaquen ‘Valmont’, de Milos Forman (1989); ‘Llegendes de passió’, d’Edward Zwick (1994), i ‘Gangs of New York, de Martin Scorsese (2002). L’any passat va protagonitzar per a Netflix la sèrie de terror ‘The haunting of hill house’. 

Notícies relacionades

Fa poc va tornar a acaparar els titulars, si bé no va ser per un assumpte relacionat amb el cine: a finals d’octubre, Thomas va ser arrestat per conduir borratxo i va haver de passar una nit al calabós.  

Segueix Extra  a Facebook