SEMBLA UN DRON GEGANT

Així s'enlaira el cotxe volador del futur del Japó | VÍDEO

L'empresa NEC confia a utilitzar el vehicle per a entregues comercials i el transport de passatgers el 2030

neccceccecceeceeccccce---nec-ce / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Durant un minut es va mantenir en l’aire. Però de volar, va volar. La companyia japonesa NEC Cop. ha presentat al món el nou cotxe volador del futur, que no és cap altra cosa que un dron gegant amb quatre hèlixs, tres rodes i una cabina amb espai per a maletes i passatgers. El futur ja és aquí, segons aquesta empresa que ha fet la construcció a gran escala d’aquests vehicles [ara per ara només prototips], que "ajudaran a alleugerir el trànsit" i "contribuiran a millorar el medi ambient".

El fabricant d’electrònica nipó ha mostrat la màquina aquest dilluns a Tòquio. Alimentat per una bateria, es va elevar uns tres metres sobre el terra abans de tornar a posar-se suaument a terra. En aquesta demostració no hi han pujat passatgers.

Potser és un petit pas en el futur del transport, però darrere hi ha un ambiciós projecte del Govern japonès, que vol convertir-se en líder mundial dels cotxes voladors, després d’haver perdut el pas al sector del cotxe elèctric. El full de ruta del país del sol naixent inclou que per al 2023 aquests vehicles puguin transportar paquets, i per a la dècada del 2030, persones.

Alleujament del trànsit rodat

"El Japó és un país densament poblat, i això significa que els cotxes voladors podrien alleujar en gran mesura la càrrega del trànsit per carretera", ha dit Kouji Okada, cap del projecte a NEC. 

Tomohiro Fukuzawa, president executiu de Cartivator, empresa que va crear el prototip, també va ser present en la presentació, i va dir que els vehicles volaran per més temps en el futur. NEC Corp. forma part d’un grup de més de 80 empreses que patrocinen el vehicle de Cartivator. Aquest conglomerat inclou, entre d’altres, Toyota Motor Corp i l’empresa de videojocs Bandai Namco.

Els enginyers de NEC i Cartivator han tardat un any a desenvolupar el model, que té 3,9 metres de llarg per 3,7 d’ample i 1,3 d’altura. El seu pes és de 150 quilos.

Notícies relacionades

El Japó no és l’únic país abocat en aquesta tecnologia. Dubai i Nova Zelanda també hi estan molt interessats. A més, la companyia Kitty Hawk Corp, del cofundador de Google Larry Page treballa en el seu propi prototip, igual com Uber, que ja ha anunciat un vol de demostració a Los Angeles per a l’any que ve.

Segueix Extra  a Facebook

Temes:

Drons Japó