Projecte de Facebook

Creen una intel·ligència artificial capaç de derrotar cinc humans en una partida de pòquer

Els investigadors han fet un algoritme que intenta comprendre interaccions humanes a través de la Texas hold 'em

Fins ara només havia sigut capaç de derrotar una persona

cards-1030852 1920

cards-1030852 1920

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

Utilitzar la intel·ligència artificial i aplicar-la al major nombre d’àmbits possibles és la gran obsessió actual de les empreses de tecnologia. Facebook és una d’elles, i sembla que el desenvolupament dels algoritmes que va començar fa dos anys acaba de tenir els primers resultats. 

¿Una partida de pòquer en la qual la màquina guanya? Objectiu complert. Segons publica la revista ‘Science’, un estudi de la Universitat de Carnegie Mellon, als Estats Units, ha trencat amb totes les creences sobre l’habilitat de la màquina per enganyar humans en situacions en les quals li falta informació.

Fins ara la màquina era capaç de guanyar un individu utilitzant la intel·ligència artificial. Ara, és capaç de batre cinc professionals. Els millors jugadors de la Texas hold ’em sense límits estan a mercè d’un algoritme d’"abstracció d’informació". 

Pluribus, tal com ha sigut denominat, és un programa desenvolupat per Noam Brown i Tuomas Sandholm, que van posar a jugar la màquina contra cinc còpies de si mateixa durant dos anys i van aconseguir guanyar professionals de primera línia mundial. "És una fita que no s’ha aconseguit durant diverses dècades", expliquen. "Té habilitat per derrotar cinc jugadors, cosa que obre opcions a resoldre una gran varietat de problemes reals."

Notícies relacionades

Es refereixen així a la utilització de tecnologia per comprendre interaccions humanes, una cosa que ha aconseguit després de 10.000 mans jugades, aconseguint guanys de mil dòlars amb fitxes d’un dòlar i incloent-hi tècniques com el farol.  "Cap altre joc té aquest desafiament d’informació oculta com el pòquer, on cada jugador té informació que els altres no tenen", explica Facebook en un comunicat. "Una intel·ligència exitosa ha de raonar sobre aquesta informació oculta i equilibrar la seva estratègia per continuar sent impredictible mentre continua amb bones accions".

L’objectiu, diuen, és utilitzar les seves tècniques per anar més enllà del pòquer.