PREMIS INTERNACIONALS

El restaurant Disfrutar, de Barcelona, entre els 10 millors del món

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El restaurant Disfrutar, de Barcelona, ha quedat entre els 10 millors restaurants del món, segons la llista del World’s 50 Best Restaurants, la llista que elabora una selecció de 1.040 experts de tot el món i que s’ha donat a conèixer aquest dimarts en una gala a Singapur.

El restaurant de la rivera francesa Mirazur, de l’argentí Mauro Colagreco, s’ha alçat avui amb el primer lloc de la influent llista de 50 millors del món que elabora la revista ‘Restaurant’, mentre el danès Noma de René Redzepi, que ha guanyat en quatre ocasions, torna a la llista en segona posició.

El tercer lloc va anar a parar per al Rostidor Etxebarri, de Víctor Arguinzoniz, a Atxondo (Biscaia) mentre que Central, de Lima, del xef peruà Virgilio Martínez, que l’any passat va quedar en el sisèlloc, va pujar un lloc fins a la cinquena posició. Mugaritz, d’Andoni Aduriz, ocupa la setena posició.

Disfrutar, d’Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch, a prop del Clínic a Barcelona, ha entrat al lloc nou.

Azurmendi, el restaurant del xef Eneko Atxa, puja 29 posicions i assoleix el lloc 14è del rànquing. Tickets, el local d’Albert Adrià al Paral·lel de Barcelona, queda al 20è.

The World’s 50 Best Restaurants, rànquing establert per la companyia de mitjans britànica William Reed Business Media i encarregat d’ordenar els 50 millors restaurants del món, ha canviat els seus criteris en aquesta edició, segons va anunciar el gener passat.

Notícies relacionades

Ara, aquells restaurants que ja hagin sigut reconeguts com a número u en alguna ocasió no podran ser elegibles per a la llista i, per tant, no formaran part del rànquing anual. No obstant, formaran part d’un nou programa únicament format per restaurants ja escollits com a número u que es dirà Best of the Best i es llançarà al juny. Aquesta categoria únicament s’aplicarà a escala mundial i no amb classificacions com 'Els millors restaurants d’Amèrica Llatina'.

El Celler de Can Roca és l’actual número 2 del rànquing i número 1 el 2013 i el 2015.

Temes:

Restaurants